НИКОЛА ЈОКИЋ У ПОХОДУ НА НОВИ ПРСТЕН Најбољи упркос нападима и ТЕШКОЈ ПОВРЕДИ

Никола Јокић са Денвер нагетским гостовао је против Бруклин Нетса, где је српски ас у драматичној завршници помогао свом тиму да дође до шесте победе у последњих седам утакмица уз дабл-дабл учинак - 117:122.
1
Фото: Instagram printscreen

Никола је притом у борби за лопту зарадио озбиљну посекотину надлактице, али му то није сметало да свој тим води до победе.

У једном моменту остао и са крвавим дресом, а навијачи су незадовољни начином на који га судије нису заштитиле од оштре одбране Бруклин нетса.

Никола је меч на крају завршио са 31 поеном на свом конту уз шта је имао и 11 скокова и седам асистенција, као и три украдене лопте и две блокаде. Колико је био важан шраф тима говори да је за 34 минута на терену имао +/- статистику од +29 поена.

То значи да је Денвер, када је он био на паркету, добио Бруклин са 29 поена разлике.

А као што се може видети, на крају је било само пет поена, што ће рећи да је домаћин паметно користио моменте када српски ас није био у игри.

Имао је Никола добро шутерско вече, погодио је 10/15 шутева за два поена, а на све то је додао 2/2 са дистанце уз 5/5 са линије за слободна бацања.

За један поен ефикаснији вечерас био је Џамал Мареј који је убацио 32 поена уз девет асистенција и пет скокова. Из игре је шутирао 7/13 за два и 4/6 за три. Имао је и 6/8 са линије за слободна бацања.

После неизвезног резултата и оштре борбе, Никола са линије пенала поставио коначан резултат.

Денверу је ово била шеста победа на последњих седам утакмица, па је сада трећи на Западној конференцији са скором 20-10. Колико у ноћи између суботе и недеље ћемо опет гледати Јокића на терену у дуелу са Шарлотом, а потом и на Божићни дан када Нагетси дочекују Голден Стејт Вориорсе и то од 20.30 часова по српском времену.

 

EUR/RSD 117.1109
Најновије вести