Нови друголигаш жели опстанак

Кошаркашки клуб Стар из Новог Сада, захваљујући проширењу лиге, у наредној сезони, која ће стартовати почетком следећег месеца, наступаће у Другој мушкој лиги Србије.
д
Фото: Приватна архива

Иако клуб има врло скромне финансијске могућности,  биће то прилика за развој младих кошаркаша.  - Имаћемо најмлађу екипу у Другој лиги – каже председник клуба Мићо Радановић. – Нисмо у стању да доводимо искусна појачања па ћемо зато пружити  прилику младим и талентованим момцима. Амбиција нам је да сачувамо друголигашки статус и развијамо младе играче, од којих су многи поникли у нашем клубу. Сматрам да је то добро за новосадску кошарку, која после дужег времена има клубове у КЛС (Војводину) и у Другој лиги (Стар). Надам се да ће потенцијални спонзори увидети нашу здраву кошаркашку причу и помоћи младим момцима да стасавају у добре играче.  

Тренеру Димитрију Живковићу тренутно су на располагању следећи играчи: плејмејкери Лука Михајловић, Александар Шрајер и Срђан Петровић, бекови Ратомир Делић, Милош Ђисалов и Лука Стефановић, играчи који могу да одговоре на позицији бека и крила - Павле Поповић, Новица Грковић и Аранђел Продановић, Никола Шашарога (покрива позиције три и четири), крилни центри Симеон Јовић, Лука Гутовић, Вукашин Бодирожа и Урош Капларевић и Душан Прица, који је употребљив на позицијама четири и пет. Стар има врло талентоване млађе категорије, које ће наступати у јуниорској и кадетској лиги Србије, међу 12 најквалитетнијих клубова тог узраста у држави. 

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести