Новосадски мали кошаркаши заблистали у Луксембургу

Кошаркашки клуб Неос из Новог Сада све више се учвршћује на мапи успешних спортских колектива у Србији, када је реч о раду с младим баскеташким нараштајем.
KK Neos3
Фото: КК Неос

Прошле године екипа дечака рођених 2002. године наступила је на турниру Мини ФИБА тур у Луксембургу и заслужила пехар за најбоље понашање, а тиме и позивницу да и ове године учествује на том такмичењу. У град Еш мали Новосађани, овога пута дечаци рођени 2003. године и касније, отпутовали су комбијем, наоружани велики мотивом да покажу све што знају у конкуренцији вршњака из читаве Европе и без неког посебног резултатског императива. Међутим...

“На изненађење свих, па и самих организатора, наши дечаци освојили су победнички пехар“, поносно је рекао тренер и власник КК Неос Никола Угрица.

Фото: КК Неос

“Иако смо до Еша путовали скоро 23 сата, тамо смо доказали таленат и квалитет, освојивши прво место међу 12 екипа са Старог континента. Најпре смо били најбољи у групи која је имала шест екипа, а онда смо у полуфиналу, после продужетка, надиграли белгијски Арлон са шест поена разлике. У финалу смо се састали с екипом Естудио Мадрид и победили је с 10 поена предности, што је дечаке учинило невероватно срећнима. Уз то, Огњен Вукас и Милан Зекић изабрани су у иеалну петорку турнира, док је Давид Јенецков добио пехар намењен најмлађем учеснику такмичења.”

Никола Угрица је истакао и хуманитарну црту младих кошаркаша које предводи:

“Овај трофеј смо сви заједно посветили рођеном брату нашег играча  Ненада Кривокапића - Луки, који болује од неуропатије тешких метала. Због тога позивам све људе добре воље и великог срца да пошаљу СМС поруку на број 3030 и да укуцају поруку 268, како би помогли у Лукином лечењу.”

Фото: КК Неос

Творци сјајног резултата у Ешу били су: Александар Бањац, Милан Зекић, Огњен Вукас, Немања Радић, Давид Радаковић, Александар Николић, Михајло Константиновић, Кристијан Гргуревић, Марко Драгић, Давид Јенецков, Василије Мартиновић, Андрија Јовановић и капитен Душан Ђурић. Уз Николу Угрицу, екипу је водио и тренер Никола Вранић, а дечаци су имали подршку и од Александра Пфајфера.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести