ОДИГРАН ЈЕДАН ОД НАЈТУЖНИЈИХ МЕЧЕВА У ИСТОРИЈИ НБА ЛИГЕ Вориорси се са сузама у очима опростили од Милојевића (ФОТО)

Први пут од када нас је тог 17. јануара трагично и прерано напустио Дејан Милојевић, његов последњи тим у којем је радио, Голден Стејт ноћас је изашао на терен.
1
Фото: Tanjug/AP Photo/Godofredo A. Vásquez

Са сузама у очима, многобројним посветама и химном Србије, Ратници су одали почаст свом помоћном тренеру и пре свега брату.

Резултат утакмице против Атланте је ноћас пао у потпуно други план (134:112). И даље нико у Сан Франциску не може да верује да нема човека који је својим осмехом увек веселио све око себе, који је био ту када год је то било потребно...

Фото: Tanjug/AP Photo/Godofredo A. Vásquez

Сам сусрет у "Чејс Центру" на чијим зидинама стоји огромна црно-бела фотографија Дејана Милојевића почео је интонирањем химне Републике Србије, "Боже Правде" у његову част.

Сви играчи који су се нашли на терену носили су мајице на којима је писало "Брате" на српском језику, а као што је било најављено, на дресовима је стајало и срце у којем су били исписани иницијали "ДМ".

Пре почетка меча, сви играчи су на седиште на којем је иначе седео Милојевић оставили своје дресове. Било је ту суза, нису ни навијачи могли да поверују да Декија више нема...

Фото: Tanjug/AP Photo/Godofredo A. Vásquez

И сам Богдан Богдановић који је био у супротном табору носио је мајицу са натписом "Брате". А Стеф Кари је после првог постигнутог коша показао ка небу.

Једноставно, Дејан Милојевић је био величина. Громада. Баш због тога можемо да кажемо да је ноћас одиграна једна од најтужнијих утакмица у историји НБА лиге.

(Telegraf.rs)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести