ОДЈЕЦИ ВОЈВОЂАНСКОГ КОШАРКАШКОГ ДЕРБИЈА Најава великог ривалства

Спектакуларан амбијент у препуној хали „Дудова шума“ са две-три хиљаде гледалаца у Суботици, тензије на паркету, иксључење, победа Спартака, као и притужбе домаћих на суђење, обележили су дерби у Кошаркашкој лиги Србије, у којем је Војводина пропустила прилику да се додатно учврсти на лидерској позицији. Поразом од 83:72 у 16. колу КЛС, Новосађани нису успели да се одвоје на три победе разлике у односу на ривала са севера Србије, али и даље држе све у својим рукама, с обзиром на то да су на победу више од пратећег трија који чини Спартак, Златибор и Вршац.
Ф. Бакић
Фото: Ф. Бакић

Тренер Војводине Милош Исаков-Ковачевић није могао да рачуна на најбољег играча Петра Ракићевића на овој утакмици, што је утицало на то да исход буде неповољан по црвено-беле, у сусрету у којем је Спартак био бољи у уводних 20 минута.

– Прво полувреме је показало како екипа која припрема утакмицу на одређени начин спроводи већину замисли у дело како офанзивно, тако и дефанзивно. У другом полувремену је била нека врста наше реакције. У трећој четвртини имали смо одређени прикључак и успели да се приближимо Спартака на два поена разлике. Нама ће ова утакмица бити показатељ како ће сваки озбиљан тим припремати утакмицу против нас у оба правца и морамо добро да анализирамо начин на који је то Спартак урадио и да се припремимо за наредни окршај са њима и са осталима. Сада би требало посебно на значају да добију утакмице које су пред нама, јер уколико ту будемо изгледали добро, успећемо да задржимо предност коју имамо на табели – рекао је млади стратег.

Капитен Новосађана Марко Љубичић мало шире је сагледао сусрет два тима.

– Овај пут је победила боља екипа, али та енергија која се преносила свих ових дана, да је ово војвођански дерби... Нагласио бих да ће то тек бити велики дерби ка којем теже оба клуба. Имаћемо још дуела, јер учествујемо и у АБА 2 лиги и у КЛС-у и драго ми је да смо фаворити и у једном и у другом такмичењу. Коначно показујемо да се клубови, који имају историју, враћају на мапу кошарке и тек ће да покажу где заслужују да буду. Имали смо план који је требало да испоштујемо, али и ривала који то није дозволио. Хтели смо да спустимо лопту на Зорана Николића, који би то добро искористио. Утакмица ти нешто да, нешто узме, требало је паметније да одиграмо, али када си под спортском и тензијом глава не ради како треба и ми из ове утакмице можемо да извучемо добру поуку – навео је Љубичић.

Војводина и Спартак ће после дуже времена имати нешто више простора за одмор, пошто их наредни дуел очекује око викенда. Новосађани у дербију 17. кола КЛС дочекују Вршац, а Суботичани Слогу.

Вук-Милош Петровић


Љуботина: Коме смета јак Спартак?

Током војвођанског дербија публика је у највећем делу другог полувремена била револтирана суђењем, поготово после искључења тренера домаћег Спартака, Владимира Јовановића. О том амбијенту говорио је помоћни тренер Суботичана Слободан Љуботина.

– Честитам Војводини на борби и момцима који су феноменално одрадили посао, као и публици. Причати о скоковима и другим стварима... Остаје горак укус после победе. Ова публика не заслужује овакав третман, нити Спартак као клуб, Суботица као град. Шта се дешава, не знам. Најорганизованији смо тим,  уз још једну екипу из друге лиге, мимо абалигаша. Коме смета јак Спартак? Није ми јасно. Нећу да причам ни о једној одлуци и жао ми је што публика не прича о нашој доброј игри, него о суђењу – рекао је Љуботина, између осталог.


КЛС – 16. коло

Нови Пазар – Слобода 76:87

Златибор – Чачак 94 82:78

Динамик – ОКК Београд 84:80

Тамиш – Раднички 79:81

Слога – Џокер 102:69

Вршац – Младост 89:78

Металац – Здравље 94:79

Спартак – Војводина 83:72

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1216
Најновије вести