Пантер за победу Партизана против Хувентуда

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана победили су вечерас Хувентуд 68:67 у трећем колу групе А Еврокупа.
p
Фото: kkpartizan.rs/ Duško Radišić

Црно-бели су после велике борбе током целог меча, преокрета и неизвесне завршнице успели да победе Хувентуд и тако су уписали трећи тријумф у европском такмичењу, што им је укупно девета победа у низу у сезони.

Најефикаснији у тиму Партизана био је Кевин Пантер са 18 поена, уз кључне поготке у финишу меча, док је Зек Ледеј додао 13 поена.

Меч у некадашњем Пиониру боље су отворили гости из Шпаније, који су одхам направил серију 6:0 и нису дозволили домаћем тиму три и по минута зда постигне кош.

Сушу Партизана прекинуо је Кевни Пантер (6:2), али је Хувентуд брзо везао пет поена што је био знак да Жељко Обрадовић затражи тајм-аут (11:2).

Од тог тренутка црно-бели су се вратили у меч, поенима Куруца, Пантера и Ледеја направили су серију од 11:0, након чега су прешили у вођство које су сачували до краја прве деонице (19:17).

Наставак је донео изједначену игру и велику борбу. Сваки пут када би Партизан одиграо неопрезно у одбрани, Хувентуд је то знао да искористи и средином друге деонице уз две везане тројке Пау Рибаса повео је 31:27.

Далас Мур је тројкама резултатски држао Партизан у мечу, али су гости на крају првог полувремена имали вишак од пет поена (39:34).

После паузе опет је боље почео Хувентуд, који је вишак са полувремена повећао на седам поена, а Партизан је тројком Дангубића био у корак са ривалом.

Гости из Бадалоне нису дали да домаћи тим приђе, Анте Томић погађао и одржвао вођство свог тима од осам поена.

Копривица и Мур узвраћали, да би тројком америчког плејмејкера црно-бели дошли на минус четири, али више од тога у овом делу нису могли.

Пантер је тројкама покушавао да истопи предности ривала, али је Хувентуд одличним шутем са дистанице дошао до највецће предности од 11 поена, а у последњи део ушао је резултатом 59:49.

Ношени подршком пуне хале, црно-бели су последњу деоницу почели чврсћом игром у одбрани, ривалу нису дозволи да погоди више од четири и по минута, а уз неколико добрих напада везали су осам поена и пришли на кош заостатка (59:57).

Хувентуд је након буђења из легаргије искористио неколико нерелаизованих прилика домаћина и поново се вратио на плуш шест, три минута пре краја меча (63:57).

Агресивност се исплатила Партизану, јер је Ледеј прво погодио за минус четири, а Смаилагић је тројком унео неизвесност у последња два минута (63:62).

На 39 секунди пре краја Хувентуд је водио 65:54 и имамо је напад који је Партизан одбранио, а Обрадовић је позвао тајм-аут, после ког је Пантер погодио за 66:65.

Хувентуд је у следећем нападу погодио за ново вођство, а последњих 12 секунди црно-бели су искористи да одиграју напад преко Пантера, који је погодио тројку за 68:67.

У последње четири секунде меча Партизан се одбранио и уписао трећу победу у Еврокупу.

Партизан у наредном колу Еврокупа гостује Андори 10. новембра.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести