ПАРТИЗАН БОЉИ ОД БАСКОНИЈЕ Црно-бели бољи од мотивисаног ривала (ВИДЕО)

Кошаркаши Партизана победили су Басконију у 30. колу Евролиге, чиме су повећали шансе за пласман у плеј-ин.
KK Partizan
Фото: KK Partizan

Жељко Обрадовић је одлучио да утакмицу почне са високом петорком, у којој су били и Бруно Кабокло и Френк Камински. То му се исплатило, пошто су и један и други били бриљантни и ширили одбрану ривала. Једнако квалитетан био је и Кевин Пантер, који је све време вукао црно-беле, да би поенима Кабокла “парни ваљак” отишао на плус девет, након чега је Душко Ивановић морао да тражи тајм-аут. Уследио је потом налет гостију. Партизан је имао празан ход и дозволио Басконији да приђе на посед заостатка.

Алекса Аврамовић се укључио у другом кварталу, бележио поене у серији и одржавао високо вођство Београђана, у једном моменту и двоцифрено. Међутим, Обрадовићев састав је неизнуђеним грешкама и беспотребно изгубљеним лоптама довео себе у ситуацију да изгуби стечено, тако да је тим из Виторије серијом 6:0 крајем првог полувремена смањио на само минус два, што је гарантовало неизвестан наставак сусрета.

Нису дали црно-бели да се периоди слабије игре наставе. Напротив, додатно су појачали на почетку трећег квартала и поново стекли двоцифрену предност. Кабокло је играо веома добро, допуњавао га је Камински, као и Матеуш Понитка дефанзивно, због чега је и Партизан имао комфорније вођство. На крају га је и сачувао уз трзавице, тако да је уписао нови тријумф.

Најефикаснији код победника били су Камински са 20 и Кабокло и Пантер са по 18 поена , док је госте предводио Хауард са 26 поена.

В. М. П.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести