ПАРТИЗАН И МЕГА ОДАЛИ ПОЧАСТ МИЛОЈЕВИЋУ Нанелијево "лудило" пресудило ривалу

Партизан победио на опроштају од Милојевића.
Партизан Моцарт Бет (Драгана Стјепановић)
Фото: Партизан Моцарт Бет (Драгана Стјепановић)

Почетак утакмице каснио је скоро 10 минута, пошто су навијачи Партизана уприличили величанствен одлазак недавно преминулом Дејану Милојевићу, српској кошаркашкој легенди и бившем првотимцу управо црно-белих. Након овација, бакљаде, транспарента и минута ћутања, судија је подбацио лопту, а Мега се веома добро држала у уводним минутима. Балша Копривица стартовао је уместо Бруна Кабокла, али се то није исплатило.

Партизан је веома лоше бранио транзицију, на чему је Мега и одржавала прикључак, да би то почело да се мења уласком Алексе Аврамовића. У међувремену, Нанели је ухватио шутерски ритам, чему је у одређеној мери допринело и то што је ривал играо зонску одбрану. Екипа Жељка Обрадовића била је немилосрдна у нападу на такав вид дефанзиве. Пре свих, Нанели, који је убацио чак седам тројки из девет покушаја у првом полувремену, за високих плус 20 (59:39).

Није Партизан успео да одржи изузетно висок ритам игре, већ је уследио одређени период празног хода. Покушао је Обрадовић да продрма Френка Каминског, који није добијао шансу у претходним мечевима, али ни све то гости нису могли да искористе, пошто је вођство ривала било двоцифрено и даље. Празан ход Партизана није трајао много, пошто је и Камински имао неке добре моменте, тако да се у последњих 10 минута ушло са плус 23 за “парни ваљак”. 

Испоставило се да је то било довољно за тријумф црно-белих.

В. М. П.

Партизан – Мега 112:80 (25:26, 34:13, 26:23, 28:17)

Дворана: “Штарк арена”, Београд; Судије: Јовчић, Драгојевић, Петек.

ПАРТИЗАН: Ледеј 9, Аврамовић 9, Копривица 8, Пантер 2, Смаилагић 9, Јарамаз 3, Нанели 24, Трифуновић 10, Доужер 9, Понитка 9, Камински 14, Кабокло 6.

МЕГА: Пауновић, Миљеновић 6, Јелавић 16, Марковић, Поповић 1, Милутиновић, Иљасоглу 16, Ђуришић 13, Ковачевић, Гњидић 2, Плавшић 26, Маловец.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести