Партизанова "стотка" против Хамбурга за прву победу у Еврокупу

ХАМБУРГ: Кошаркаши Партизана победили су вечерас Хамбург 106:97 на гостовању у првом колу групне фазе Еврокупа.
yam-madar-partizan-nis-belgrade-photo-marvin-contessi-
Фото: eurocupbasketball.com

Црно-бели су оправдали улогу фаворита и славили у Немачкој, иако су прокоцкали плус 28 и много грешили у финишу меча.

Најефикаснији у победничком тиму је био је Кевин Пантер са 26 поена и шест скокова, Далас Мур убацио је 17 кошева од чега пет тројки, док је Јан Мадар стао на 13, колико је убацио и Ален Смаилагић уз девет ухваћених лопти, а Немања Дангубић је убацио 10 поена.

Изабраници Жељка Обрадовића мучили су се у првој деоници, грешили су и губили лопте, што је ривал знао да искористи.

Све до финиша првих 10 минута био је егал, али су на крају црно-бели предвођени Кевином Пантером успели да се одлепе и да уђу са плус четири у другу четвртину.

Наставак је донео буђење и много бољу игру београдског тима, који је заиграо чвршће у одбрани, а одличним шутем дошао је на двоциферену разлику, која овом делу износила највећих 22 поена вишка.

У другом полувремену црно-бели су одржавали предност, у једном моменту она је ишла и плус 28, али су пред одлучујући део имали вишак од 22 поена.

У последњих 10 минута Партизан је потпуно испао из ритма, Хамбург је био у серији и "топио" је предност и на крају је изгубио једноцифреном разликом.

Партизан у другом колу игра против Турк Телекома на свом терену 27. октобра.

Обрадовић: Одлична утакмица, било је лепо – надам се да сте уживали

Тренер Партизана Жељко Обрадовић био је задовољан после победе у првом мечу ове сезоне у Еврокупу.

Обрадовић, који је у каријери девет пута освајао Евролигу, дебитовао је у Еврокупу и то на најбољи могући начин.

"Верујем да смо одиграли одличну утакмицу. Било је веома лепо и уверен сам да је публика уживала. Било је много поена, три четвртине смо играли заиста веома добро, припремили смо се знајући да је Хамбург тим који се никада не предаје. Тако је и било, борили су се до краја и зато је финиш био овакав. Желео бих да им честитам на добром мечу и наравно, задовољан сам начином на који смо играли и чињеницом да смо сезону у ЕК започели победом. Хвала играчима – план пред утакмицу смо пратили и због тога смо дошли до победе", рекао је Обрадовић.

Знао је Обрадовић какав их меч чека.

"Није нас изненадио Хамбург – имамо одличне скауте и гледали смо све утакмице које је наш противник одиграо ове сезоне. Знали смо да играју на посебан начин, шутирају много тројке – просек им је 30, а на овом мечу је био 35, ако се добро сећам. Иду увек на офанзивни скок, праве замке у одбрани и морате да будете концентрисани. Нама су се догодиле неке грешке и противник нас је сместа казнио, али, као што кажем били смо добри. Свакако, на томе ћемо радити у склопу припрема за следеће дуеле".

Да ли је у неком тренутку сумњао у победу?

"Слушајте, у животу увек можете да урадите посао што је могуће боље. Ја само тако размишљам, а не о томе да ли ћемо победити или изгубити. Морате да поштујете ривала, себе и добро да се спремите. Моји помоћници су одлично урадили посао и добро смо се спремили. Ако пре меча мислите да ли ћете изгубити или победити, не радите на добар начин", закључио је Обрадовић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести