ПАТИКЕ МАЈКЛА ЏОРДАНА Ево за колико је продато 6 пари „Летећи Џордан”

ЊУЈОРК: Комплет од три пара ''Air Jordan'' патика које је носио Мајкл Џордан током финала НБА лиге у сезони 1998. продат је за осам милиона долара на аукцији у Њујорку, што је нови светски аукцијски рекорд за патике које су ношене на званичним спортским мечевима, саопштила је данас аукцијска кућа Сотби.
youtube.com/NBA
Фото: youtube.com/NBA

Продате патике други су најскупљи предмет или део личне имовине који је припадао Џордану а који је продат на некој аукцији, преноси Ројтерс.

''Данас достигнута рекордна цена сведочи ко је ''Г.О.А.Т.'' (акроним за ''највећи свих времена). Заиста неупоредив тренутак и прекретница у историји аукција, продаја ових шест патика вероватно се никада неће поновити'', рекао је шеф аукцијске куће Сотби, Брем Вахтер.

Најскупљи предмет који је користио Мајкл Џордан а који је продат на некој аукцији остаје дрес који је он носио током финала НБА лиге 1998. године, односно у чувеној сезони ''Последњег плеса''.

Тај дрес је продат за 10.1 милион долара у септембру 2022.

У децембру прошле године, шест дресова које је аргентински фудбалер Лионел Меси носио током Светског првенства у Катару када је Аргентина постала шампион света, продати су по укупној цени од 7.8 милиона долара.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести