ПЛС: Кошаркашице новосадске ЖКА дочекују (15) Војводину

НОВИ САД: Кошаркашице Новосадске ЖКА данас од 15 часова у малој сали Спенса дочекују Војводину, у градском дербију засоталог 10. кола Прве лиге Србије.
k
Фото: Velika borba očekuje se na Spensu/Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Повратнице у највиши ранг налазе се у лошој форми, пошто су у претходних пет сусрета забележиле четири неуспеха, укључујћи и два везана, против Партизана и Дуге у претходном колу. Са друге стране, Војводина се вратила на победнички колосек после пораза од Краљева и Арта и са два тријумфа заредом потврдила да се налази у налету.

Кошаркашица Новосадске ЖКА Софија Ждрња поручила је да њена екипа мора да буде једнако квалитетна на обе стране паркета, уколико жели да оствари победу.

– Наравно да је свака утакмица битна, али некако градски дерби је посебна прича за себе. Имамо напоран распоред ове недеље и мислим да смо у доброј ситуацији да квалитетан тренинг пренесемо и на терен. Моја екипа предност види у доброј енергији, у добром трчању и великој агресивности како у одбрани, тако и у нападу. У утакмицу улазимо веома мотивисане – рекла је Ждрња.

Плејмејкер Војводине Марина Стојић истакла је да ће црвено-беле настојати да на таласу добре форме у минулом периоду остваре још један успешан резултат.

– Очекује нас нимало лак сусрет, градски дерби. ЖКА је у току сезоне и те како показала потенцијал и напредак у игри, а табела није меродавна за то. Потрудићемо се и даћемо све од себе да наставимо победнички низ, јер смо квалитетнији и комплетнији тим. Бољи смо и на спољним и на унутрашњим позицијама. У претходној утакмици против Партизана показале смо како тимском игром и борбеношћу можемо да играмо и са великим клубовима и не видим зашто то не бисмо и данас показале – навела је Стојићева.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести