ПОСЛЕ ПОБЕДЕ КОШАРКАША ВОЈВОДИНЕ ПРОТИВ ЧАЧКА У КЛС Проценат шута забринуо

У једној од најдраматичнијих утакмица сезоне, кошаркаши Војводине савладали су Чачак 94 у гостима са 73:72 у 26. колу Кошаркашкге лиге Србије (КЛС), после изузетно неизвесне завршнице, у којој је нешто смиренији био новосадски тим.
КК Војводина
Фото: КК Војводина

Црвено-бели су до последње секунде стрепели, у трећој четвртини имали заостатак и од 11 разлике, али су на крају остали на путу ка титули и сада им још четири корака фале до великог успеха и трофеја.

Бек Војводине Урош Бањац један је од најзаслужнијих за победу, пошто је изнудио неколико фаулова у нападу ривала у кључним моментима.

– Ово нам је била четврта утакмица у 10 дана. Нисмо добро ушли у дуел, нисмо испоштовали ништа од онога што смо се договорили на састанцима. На полувремену смо успели да се скупимо и до краја некако извучемо победу – навео је Бањац.

Стратег лидера КЛС Милош Исаков-Ковачевић говорио је о лошијим процентима шута.

– Сви знате колики је нама улог у сваком мечу КЛС и тешко је понављати се у квалитету који имамо. Ми смо свесни тога и зато смо физички добро припремљени, што морамо боље да изнесемо. Када шутирате нула од 14 у првом полувремену за три поена и једину тројку дате на истеку четвртине са пола терена и када шутирамо пет од 33 за три поена и имамо на 95 поседа, 73 дата поена, онда је јасно шта је био проблем што се нас тиче. На то нас је натерала изузетно добра и квалитетна екипа Чачка којој ја овог пута честитам. Апсолутно би било заслужено и да су они победили, све честитке њиховом тренеру и играчима који су се данас у скраћеном ростеру јуначки борили – навео је млади стручњак.

Војводину већ у суботу од 16 часова очекује нови дуел, када ће у Малој сали Спенса одмерити снаге са OKK Београдом.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести