РЕКОРДНИХ 50.000 ЉУДИ ГЛЕДАЋЕ први меч Филипина, у деловима града не раде школе

МАНИЛА: Један од домаћина Светског првенству у кошарци, Филипини, одиграће данас прву утакмицу на Мундобаскету и извесно поставити нови рекорд по броју гледалаца.
Youtube Printscreen/The Wide World of Stadiums
Фото: Youtube Printscreen/The Wide World of Stadiums

Како јавља извештач Танјуга из Маниле, организатори против  Доминиканске Републике очекују долазак између 50.000 и 55.000 навијача у Филипино Арену, а да би рекорд "пао" председник државе Фердинанд Маркос суспендовао је рад у школама и јавним институцијама у деловима града Метро Манила и Булакан, како би обезбедио долазак што више људи у дворану.

Председникова администрација је саопштила да је одлука о суспендовању рада у школама и јавним институцијама званично ступила на снагу, али да су изузети јавни сектори чије дужности укључују пружање основних и здравствених услуга, припрему и одговор на катастрофе и извођење кључних владиних услуга.

Актуелни рекорд постављен је 1994. године на првенству у Канади, када је меч између Сједињених Држава и Русије гледало 21.616 навијача.

Меч између Филипина и Доминиканске Република, предвођене Карлом Ентонијем Таунсом, игра се од 20 часова по локалном времену, односно 14 часова по српском. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести