Симоновић: Проблем отказивања НИЈЕ САМО НАШ, имамо квалитета за ДОБАР РЕЗУЛТАТ

БЕОГРАД: Бивши репрезентативац Србије и кошаркаш Црвене звезде Марко Симоновић изјавио је да репрезентација и поред отказивања неких играча има довољно квалитета да направи добар резултат, преноси Спортклуб.
marko simonovic
Фото: Youtube Printscreen

"Проблем отказивања није само наш, имају га и остале земље, видели смо протеклих дана, практично, све најбоље репрезентације света играће на СП у ослабљеним саставима. Разумем играче, неопходан им је одмор, морамо да имамо слуха за то. Клупска сезона је пренапорна. Имамо срећу да имамо водеће играче у свету и то је за понос, али морамо да разумемо и њихову потребу за одмором. Сви играчи воле да играју за репрезентацију, али некада, једноставно, то није изводљиво", истакао је Симоновић.

Осврнуо се потом на улогу Јокића у националној селекцији.

"Имао сам срећу да играм са Николом у репрезентацији и добро знам колико је желео прошле године на ЕП да освоји медаљу и какву жељу је имао да што боље предводи нашу репрезентацију. Неуспех му је пао веома тешко пао, тако је било и на СП у Кини, 2019. године. Јокић је већ неколико сезона званично најбољи играч НБА лиге, односно света, протекле сезоне је био посебно оптерећен јер је био најзаслужнији за Денверово освајање шампионског прстена. Једноставно, потребан му је одмор, пренапорно је то све", констатовао је Симоновић.

Симоновић верује у велике могућности садашњег састава "Орлова"

"Нисмо комплетни, али и даље имамо довољно квалитета. Апелујем овом приликом да више причамо о момцима који су се одазвали селектору, а не о онима који нису ту. Има простора да се направи добар резултат. Колико знам циљ је пласман на Олимпијске игре 2024. године, што значи да будемо међу најбољих седам селекција на свету, а ако се освоји медаља, утолико боље. Реално, увек се од наше кошарке очекује одличје, уз мало среће је то могуће", закључио је Симоновић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести