СКАНДАЛ У АБА ЛИГИ: Ухапшен председник црногорског клуба

Ђорђије Павићевић, први човек Кошаркашког клуба Морнар, ухапшен је због шверца цигарета, по налогу Специјалног државног тужилаштва Црне Горе.
Youtube Printscreen/Vijesti Online
Фото: Youtube Printscreen/Vijesti Online

Припадници Специјалног полицијског одељења ухапсили су Павићевића, али и двоје службеника Управе прихода и царина И.К. и В.Ђ. и бившег запосленог у Павићевићевој фирми Н.К, преносе подгоричке „Вијести“.

- По налогу Специјалног државног тужилаштва, а након претресања просторија привредног друштва ‘П’ ДОО Б., Специјално полицијско одељење је лишило слободе Ђ.П., оснивача и одговорно лице друштва, као и бившег запосленог у друштву Н.К. и два службеника Управе прихода и царина И.К. и В.Ђ., због основа сумње да су учинили кривично дело стварање криминалне организације, фалсификовање службене исправе и кријумчарење путем помагања - саопштио је „Вијестима“ тужилац и портпарол СДТ Вукас Радоњић.

Радоњић је додао и да ће СПО против физичких лица која су осумњичена за ово дело поднети кривичну пријаву, али и против осумњиченог правног лица „П“ ДОО Б. и три осумњичена правна лица, „А. Д. Ц.“ , „А.“ и „Л.И.“, са седиштем у иностранству:

- Јер и за њих постоје основи сумње да су учинили кривично дело стварање криминалне организације - додао је он.

Да подсетимо, Павићевић је бивши тренер Морнара, клуба у ком је провео читаву тренерску каријеру, док је 2019. године постао председник Барана. Његов брат Михаило Павићевић тренутно седи на клупи ове црногорске екипе, а његов тренерски Си-Ви је нешто богатији, пошто је водио између осталог Будућност и Црвену звезду.

Sportal.blic.rs

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести