Србија надиграла Грузију у квалификацијама за СП

Кошаркашка репрезентација Србије победила је Грузију са 87:50, у петом колу трећег прозора квалификација за Светско првенство у Кини 2019.
dragan milosavljevic, FIBA
Фото: Драган Милосављевић, фото: ФИБА

На гостовању незгодном домаћину, предвођеног искусним двојцем Шенгелија - Шермадини, изабраници Александра Ђорђевића нису допустили изненађење.

Изабраници Александра Ђорђевића одиграли су феноменалан меч на оба краја терена и заслужено су дошли до четврте победе. Од старта меча наши кошаркаши ставили су до знања Грузијцима да се неће много наиграти пред домаћом публиком (18:11). Како је време пролазило "Орлови" су увећавали предност, а на полувремену било је +19. До краја меча разлика је само расла, а бриљирали су Тодоровић, Милосављевић и у четвртој деоници Бобан Марјановић. Он је у последњој четвртини са Тодоровићем повећавао разлику до коначних "плус 37". Српски НБА центар у финишу је погодио и тројку!

Ђорђевићеве измене доносиле су увек нову снагу и решења, преузимање у одбрани збуњивало је Грузине и већ од друге четвртине било је јасно како ће меч изгледати.  Потенцијално изузетно тешко гостовање српска репрезентација је претворила у рутински тријумф и показала да изузетно озбиљно схвата сваки меч на путу ка коначном циљу - пласману на Светско првенство. 

Орлове је до победе предводио Дејан Тодоровић који је меч завршио са 24 поена, шест асистенција и пет скокова за 34 индексна поена. Пратили су га Милосављевић са 15 поена и шест скокова, Мицић са 11 поена, седам ухваћених лопти и пет успешних додавања, док је Марјановић меч завршио са 13 поена. У пораженом саставу Тадус Мекфаден убацио је 18 поена, док је Торнике Шенгелија меч завршио са 11. 

Србија наредни меч игра другог јула против Немачке у Новом Саду, док се Грузија састаје са Аустријом. 

Селектор Србије Александар Ђорђевић је после меча истакао:

„ Добра тимска игра… Озбиљно одиграна утакмица од првог до последњег минута, одлична одбрана и добар приступ игри. Без обзира на потешкоће које смо имали, а није их било мало, момци су урадили сјајан посао, не само на овој утакмици, већ свих ових дана колико смо заједно. Прибојавали смо се овог меча, али смо урадили одличан посао јер ово може да буде кључ за наставак квалификација пошто нам даје шансу да у другу фазу уђемо са две победе више у односу на Грузију ако се квалификује, што очекујем. Морамо што пре да заборавимо овај дуел, да се опоравимо и концентришемо на следећег ривала. Потребно је да са истом жељом и односом као вечерас уђемо и у меч са Немачком.“

Грузија - Србија 50:87 (11:18, 7:19, 18:23, 14:27)

ГРУЗИЈА: Андроникашвили 4, Беришвили 3, Боколишвили, Шенгелија 13, Шермадини 4, Битадзе 2, Боиса, Чочуа, Мамукелашвили, Мекфаден 18, Санадзе 2, Цинцандзе 4.

СРБИЈА: Ђоковић 2, Добрић 2, Јеловац 6, Марјановић 13, Тодоровић 24, Аврамовић, Гагић, Мицић 11, Милосављевић 15, Милутинов 8, Пено, Симоновић 6.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести