Србија са Јовићем, Лучићем и Мицићем на Грчку

БЕОГРАД: Кошаркаши Србије за дуел против Грчке биће јачи за Стефана Јовића, Владимира Лучића и Василија Мицића, потврдио је данас селектор репрезентације Александар Ђорђевић.
Aleksandar Djordjevic
Фото: Aleksandar Đorđević, foto: FIBA

Њихови клубови минхенски Бајерн и Ефес дозволили су им да играју други меч петог "прозора" квалификација за Светско првенство 3. децембра у Београду.

"Јовић и Лучић остају у Тел Авиву после утакмице са Макабијем у Евролиги, али неће играти против Израела дан касније. Вратиће се са нама у Београду и биће за Грчку. Успели смо да добијемо дозволу и Ефеса за Мицића. Хвала клубовима", рекао је Ђорђевић на окупљању "орлова".

За дуеле са Израелом (30. новембра) и Грчком селектор рачуна на још Стефана Пена (Алба), Илију Ђоковића (Борац Чачак), Стефана Пота (ФМП), Алексу Аврамовића (Варезе), Драгана Милосављевића (Уникаха), Бранка Лазића (Црвена звезда), Огњена Добрића (Црвена звезда), Алексу Раданова (Црвена звезда), Радета Загорца (Партизан), Марка Симоновића (Зенит), Стевана Јеловца (Бамберг), Стефана Бирчевића (Банвит), Мирослава Радуљицу (Ђангсу Драгонс), Ђорђа Гагића (Партизан), Николу Јовановића (Тренто) и Дејана Кравића (Виртус Болоња).

У новоформираног Л групи Немачка и Грчка су на деоби првог места са по 16 бодова, Србија има три мање, Грузија и Израел по 11, а Естонија 10.

На Светско првенство у Кини следеће године пласираће се три најбоље репрезентације.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести