Српкиње путују у Бразил на КВАЛИФИКАЦИОНИ ТУРНИР за ОИ у Паризу

БЕОГРАД: Женска кошаркашка репрезентација Србије путује сутра у бразилски Белем на ФИБА олимпијски квалификациони турнир.
Maljković Marina/Fonet/FIBA
Фото: Фонет/ФИБА/Марина Маљковић са играчицама Србије

Српкиње ће од 8. до 11. фебруара играти против домаћег Бразила, Немачке и Аустралије.

За пласман на треће узастопне Олимпијске игре, изабраницима Марине Маљковић биће потребно да после три одиграна дуела заузму једну од прве три позиције у групи.

"Као и увек наша очекивања су велика и надамо се најбољем, надамо се победама и улазимо максимално озбиљно у овај турнир, обзиром да немамо довољно времена колико бисмо желеле за припрему утакмица. Бићемо у пуном саставу тек кад стигнемо у Бразил, али вредно радимо и надам се да ћемо бити спремне за 8. фебруар када почиње такмичење", рекла је капитен српског националног тима Тина Крајишник за сајт Савеза

Раније смо се сусретале са сваком од наших ривалки у Белему, а навише проблема очекујем против Аустралије, екипе са којом смо играли неке најтеже утакмице, које су чини ми се увек посебно мотивисане против нас, додала је она.

"Сећамо се и ранијих Олимпијских игара, где смо се састајали, тако да верујем да ће та утакмица бити веома изазовна и тешка, али опет не треба потценити ни друге екипе, нарочито Бразил који је домаћин", поручила је Крајишник.

Србија турнир у Белему отвара дуелом против Немачке, у четвртак, 8. фебруара.

После дана паузе, за викенд ће одиграти и преостала два меча – у суботу против Бразила и у недељу против Аустралије.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести