ТИНА КРАЈИШНИК: Позивам навијаче да дођу у великом броју на меч са Украјином

БЕОГРАД: Капитен женске кошаркашке репрезентације Србије Тина Крајишник изјавила је данас да утакмица против Украјине има велики значај за њен тим и позвала навијаче да дођу у великом броју на сутрашњи меч квалификација за Европско првенство, које ће бити одржано 2025. године.
КСС/Небојша Параушић
Фото: КСС/Небојша Параушић

Србија ће сутра од 18 сати у новобеоградској Хали спортова "Ранко Жеравица" уз бесплатан улаз за све навијаче дочекати Украјину у мечу првог кола групе Г квалификација за ЕП 2025. У другом мечу првог кола групе Г састаће се Португалија и Северна Македонија.

Србија ће три дана касније гостовати Северној Македонији у Скопљу, док ће Украјина у Риги дочекати Португалију.

"Веома сам задовољна атмосфером и енергијом у тиму током овог окупљања. Поред стандардне поставе, овога пута су ту и млађе девојке из селекције У20 која је веома талентована. Радимо максимално фокусурано и са жељом да што боље искористимо ових неколико дана како бисмо се уиграле и што боље одиграле утакмице које су пред нама", изјавила је Крајишник, преноси званични сајт КСС.

Европско првенство биће одиграно од 19. до 29. јуна 2025. године у Чешкој, Немачкој, Грчкој и Италији.

"Прва на реду је утакмица против екипе Украјине, која је иначе земља талентованих кошаркашица, нарочито на центарским позицијама. Воле игру у транзицији и важе за шутерску екипу, што је једна од њихових снага. Верујем да ће доћи веома мотивисане у Београд и да ова утакмица која отвара квалификације за ЕП 2025 има велики значај за обе екипе. Због тога настојимо да се што боље припремимо тактички и да нам фокус буде на високом нивоу током овог квалификационог прозора", додала је српска кошаркашица.

Тина Крајишник је позвала навијаче да подрже кошаркашице Србије.

"Посебно нам значи подршка публике која је све ове године уз нас, тако да се искрено надам да ће и овога пута одзив љубитеља женске кошарке бити велики и да ћемо имати додатну снагу са трибина сутра у 'Хали спортова Ранко Жеравица'", истакла је Тина Крајишник.

Репрезентативка Србије Ивон Андерсон се нада великој подршци са трибина.

"Очекујем да ће утакмица против Украјине да буде тешка и физички напорна. Упознате смо са квалитетима Алине Јагупове и знамо да оне воле да играју брзо, па ће то бити тест за нашу комуникацију и снагу у одбрани. Ми такође увек желимо да играмо брзо, па ће ово бити борба два тима који желе да наметну своју вољу противнику", закључила је Андерсон.

Пласман на Евробаскет 2025. обезбедиће победници група и четири најбоље другопласиране селекције.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести