Тринкијери се буди ноћу и каже: Ајмо у Евролигу

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери изјавио је данас пред вечити дерби у 20. колу АБА лиге да меч против Црвене звезде није питање "живота и смрти", али да би волео да његов тим победи и види београдски дуел у финалу плеј-офа.
Trinkijeri Andrea/EPA/TIMM SCHAMBERGER
Фото: EPA/TIMM SCHAMBERGER

"Изузетно бих волео да имамо два београдска клуба који би играли финале АБА лиге, што би значило да се Евролига вратила у град. Играчи, навијачи, ја, сви бисмо желели да се Партизан врати у Евролигу. Имамо великог ривала, далеко најбољу екипу у АБА лиги. Селектор Ђорђевић је позвао три играча из Звезде, а само једног из Партизана", изјавио је Тринкијери новинарима на тренингу екипе.

Он је истакао да је су црвено-бели фаворити у недељном мечу.

"Довели су Кеј-Сија Риверса и апсолутни су фаворит. Они су топ екипа. Риверс је одличан шутер и с њим ће бити још теже против Звезде. Ми ћемо дати све, чак и оно што немамо. Једину ствар коју не могу да прогнозирам јесте резултат", рекао је Тринкијери.

Италијански стручњак осврнуо се и на ривалство које постоји између два клуба.

"Овакво ривалство постоји само овде и можда само на још три места ма свету. У Милану где сам рођен постоји само ривалство у фудбалу, а овде у фудбалу, кошарци, рукомету, ватерполу... И то је нешто специјално", рекао је Тринкијери.

Ако Партизан победи, онда би могао да се нада потенцијалном финалу са Црвеном звездом.

"Ја не рачунам, ја сањам. Будим се у току ноћи и кажем ''Ајмо у Евролигу''. Ипак, не волим причу ''живот или смрт''", рекао је тренер црно-белих.

Италијан је коментарисао и здравствено стање играча.

"Требала нам је пауза, добро смо радили, али то ништа не значи. Све је у глави. Нисмо сви здрави, али бићемо", рекао је Тринкијери.

Дерби између Црвене звезде и Партизана игра се у недељу од 18 сати у хали "Александар Николић".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести