Тринкијери: Важна нам је подршка са трибина за победу

У 5. колу Топ 16 фазе Еврокупа, кошаркаши Партизана у среду дочекују Ритас Виљнус.
Trinkijeri Andrea/EPA/TIMM SCHAMBERGER
Фото: EPA/TIMM SCHAMBERGER

Утакмица почиње у 20 часова, а све карте су распродате. Тренер црно-белих, Андреа Тринкијери је изјавио да не жели додатно притисак на своје играче.

"Видим да се у једном делу кошаркашке јавности створила слика како Партизан сутра мора да добије Ритас, као да није реч о екипи која је по квалитету друга у јединој европској земљи која уз Србију за себе може да каже да је кошаркашка. Није ствар у томе да се ствара непотребан додатни притисак на играче, јер ови момци самом чињеницом да играју у Партизану имају навику да се носе са тензијом да на сваком тренингу, камоли утакмици, морају да се изборе са притиском да пруже највише што могу и напредују. Њихова једина обавеза  је да на терену дају све од себе, да се мушки супроставе противнику. Наравно сви ми желимо да победимо, да дођемо до прилике да играмо за пролаз у четвртфинале, али уколико не успемо неће бити смак света.

Знам да ће неко од оних којима није Партизан у срцу, рећи како је ово стварање алибија, али нас не занима ко шта прича, већ да остваримо циљ који смо себи поставили. Нама је утакмица са Ритасом само једна у низу изузетно важних на путу до тога да једног дана Партизан поново буде у европској елити. Једнако важан као и претходне са Монаком и Мегом, као и оне које следе против Албе, Цибоне, Будућности, Звезде. Да бисмо циљ остварили, изузетно нам је важна подршка коју имамо са трибина све ово време. Уверен сам да заједно са навијачима можемо да остваримо оно што сви желимо", истакао је Тринкијери.

Плејмејкер Партизана НИС, Алексеј Николић је поводом утакмице изјавио:

"Очекује нас тешка утакмица која је и за њих и за нас веома битна. Они долазе без Сатона, али када један такав играч изостане, то може да покрене енергију у тиму и да екипа чак игра боље. Вратио се Крејмер, још један искусан плејмејкер, али мислим да ћемо се вечерас добро припремирти и сутра одиграти како треба", рекао је Николић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести