ВОША НЕ СТАЈЕ Прескочен и Џокер

После нешто слабијег почетка и отпора Џокера до 25. минута, кошаркаши Војводине издоминирали су у завршници и надиграли ривала у 23. колу Кошаркашке лиге Србије (КЛС), чиме су учврстили прву позицију на табели.
с
Фото: Филип Бакић

Током сезоне је било евидентно да када Новосађани у сусрет уђу максимално концентрисано, након тога све постане лакше.

Тако није било овог пута, пошто је растрчани гост користио сваку грешку и у нападу и у одбрани црвено-белих, који су три минута до краја прве деонице заостајали осам поена, након чега је тренер Милош Исаков-Ковачевић морао да тражи тајм-аут.

Није домаћи састав добро изгледао у тим моментима. Све је подсећало на прошли новопазарски сусрет, када је Војводина била безидејна у нападу и углавном тројкама из неизграђених позиција покушала да дође до даха.

Чак 10 покушаја за три и само два за два ни овај пут нису били рецепт да се дође до контроле. 

Консолидовао се домаћи тим потом, ухватио прикључак и после 10 минута заостајао 22:20.

Наставак сусрета донео је тотално другачију слику. Као да је резултат зависио од тога на који начин црвено-бели користе уску одбрану Сомбораца, који су провоцирали покушаје са дистанце. Уколико би Војводина ушла у нервозу из лошије селекције шута, резултат је трпео. Срећа по домаће да је било супротно у другом кварталу, у којем је било видљиво да из минута у минут лидер КЛС подиже темпо. То Џокер није успео да испрати, тако да је новосадска екипа на велики одмор отишла са плус девет - 48:39.

Имала је Војводина контролу у већем делу треће деонице, у којој је доминирао расположени Стефан Савић. Није се дуго чекало на одговор гостију - преко сјајног Дејвиса пришли су на само минус два и поново закомпликовали дуел. Моментално су црвено-бели одбили тај налет и после далекометне тројке Џереда Канингема повели 14 разлике (73:59) пред последњих 10 минута.

Остатак дуела протекао је у рутини Војводине, која је на доминантан начин савладала и ову препреку.

В. М. П.

Војводина – Џокер 96:92 (20:22, 28:17, 25:20, 23:33)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 500, судије: Пешић, Милорадовић, Богојевић.

ВОЈВОДИНА: Канингем 7, Бањац 12, Недељков 4, Љубичић 5, Ракићевић 9, Бумбић 2, Савић 18, Николић 6, Савановић, Ашћерић 11, Џонсон 8, Вучетић 14.

ЏОКЕР: Дејвис 28, Лугић, Капетановић 7, Југовић 14, Брбаклић 5, Марковић, Вукас, Крстановић, Бодрожић, Симонс 25, Милин 13.

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести