Вања Маринковић: Ово је велики успех, али имамо за чим да жалимо

МАНИЛА: Српски кошаркашки репрезентативац Вања Маринковић изјавио је данас да је његов тим освајањем сребрне медаље направио велики успех на Светском првенству, али је додао да му је жао што "орлови" нису освојили златно одличје на Мундобаскету.
2
Фото: Tanjug/ AP Photo/Aaron Favila

Србија је данас у финалу СП поражена од селекције Немачке 83:77.

"Имамо за чим да жалимо. Сребро се добија, а злато се осваја. Велики турнир за све нас, почев од Богдана Богдановића. Честитам свима, као и стручном штабу. Дали смо максимум, могли смо да будемо са својима овог лета, окупили смо се у јулу у Старој Пазови. На крају се све исплатило, могло је ово одличје да буде мало сјајније. играли смо финале против Немачке. Велики је ово успех, али имамо за чиме да жалимо. То је спорт", изјавио је Маринковић после меча.

Он је признао да кошаркаши Србије нису били на нивоу претходних утакмица.

"Као да смо мало пали на овом мечу. Више су гризли од нас, искрен да будем. Тако сам ја видео, можда грешим. Изашли су боље од нас у другом полувремену", додао је Маринковић.

Србија је играла већи део утакмице без Огњена Добрића, који се повредио на почетку меча.

"Шеги (Добрић) је важан играч за наш тим. Повредио се у другом минуту, хтео је да се врати. Покушао је, возио је бицикл у полувремену. Није могао", рекао је Маринковић, који није желео да превише коментарише суђење на утакмици са Немачком.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести