ВЕЛИКИ ДЕБАКЛ ФРАНЦУЗА НА МУНДОБАСКЕТУ Изгубили од Летонаца и завршили такмичење на Светском првенству

После новог пораза Француска је завршила учешће на Светском првенству већ у групној фази иако је словила за једног од фаворита.
1
Фото: Tanjug/AP Photo/Achmad Ibrahim

"Триколори" су у првом мечу доживели дебакл, када их је Канада добила са 30 поена разлике.

Француска је константно водила против Летонаца, током треће деонице су имали и 13 поена предности, али су на крају све просули и сада их чека борба од 17. до 32. места.

Како се меч ближио крају, Летонци су почели да смањују заостатак, пришли најпре на поен удаљености.

Батума су натерали на кикс, па је Бертанс са линије пенала примакао Летонију на 84:83. Потом је дотад најбољи играч Француске, Фурније, промашио с дистанце, а Гобер направио фаул у нападу, што је Шмитс искористио да слободним бацањима донесе прво вођство Летонији на овом мечу. 

У преосталих 37 секунди, Фурније је најпре промашио шут, па и Јабуселе "одбитак" није спровео кроз мрежицу, а онда се лопта докопоао Давис Бертанс.

Четири секунде касније, Французи су фаулирали Жагарса, који је погодио једно бацање (за +2), да би онда "триколори" промашили шут за три.

У победничкој екипи истакли су се Артурс Жагарс са 22 поена, Роландс Шмитс са 20 и Давис Бертанс са 15, а код Француза Еван Фурније са 27, Гершон Јабуселе са 18 и Никола Батум са 13.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести