(ВИДЕО) БОГДАНОВА ПАРТИЈА КАРИЈЕРЕ У НБА Бројао до 38 поена и дабл-дабл!

Богдан Богдановић, кошаркаш Атланте, одиграо је најбољу утакмицу од доласка у НБА лигу у поразу његовог тима против Милвокија резултатом 122:113.
с
Фото: Танјуг/(AP Photo/Mike Stewart)

Инспирисан наступом Најџела Хејса-Дејвиса из његовог бившег тима Фенербахчеа, Богдан је против Бакса убацио 38 поена (12/23 из игре, 5/9 за три, 9/10 слободна бацања) од чега чак 17 у последњој деоници.

То није и његов поентерски рекорд каријере, с обзиром на то да је у децембру постигао 40 поена против Денвер Нагетса.

Поред 38 поена и добрих шутерских процената, Богдан је имао 10 скокова, четири асистенције и једну украдену лопту, али је опет некако завршио у минималном минусу у +/- категорији која показује колику тим прави разлику са одређеним играчем на паркету.

То није било довољно за тријумф против екипе двоструког МВП-ја. Јанис Адетокумбо је такође био расположен и парирао српском кошаркашу са 36 поена, 16 скокова и 8 асистенција

Крис Мидлтон је додао 21 поен, Патрик Беверли 18, Брук Лопес и Боби Портис су имали по 13, док је двоцифрен у победничком тиму био још и Малик Бизли.

Богдановићу је највећу подршку пружио Дежонте Мареј са 20 поена и 12 асистенција, али екипа из Џорџије није могла до победе на овом мечу без Треа Јанга.

Капитен Србије је успео у последњој деоници да врати тим на пет поена заостатка, али су гости потом са две брзе тројке експресно одговорили.

Овај пораз је коштао Атланту која је могла да се, у случају победе, изједначи са деветопласираним Булсима и тако избори условно лакшег противника у плеј-ину.

Хокси су 10. са 34 победе и 40 пораза, док је Милвоки други на Истоку иза само Селтикса који су такође играли претходне ноћи.

Тим из Масачусетса је савладао Њу Орлеанс у "ТД Гардену" резултатом 104:92, док је у преосталом мечу Орландо био убедљв против Мемфиса славивши са 30 поена разлике (118:88).

(Б92)

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести