Води Србију, а не занемарује ни студије: ВУЧИЋ НА ПРАКСИ У МЕГИ

Када је председник Србије Александар Вучић 2020. године објавио да је поново сео у студентску клупу, односно да је уписао Високу спортску и здравствену школу, са жељом да постане кошаркашки тренер за млађе категорије, како је тада написао на свом инстаграм налогу, многи су помислили да је у питању маркетиншки трик, иако је још 2009. године у магазину Меридиан изјавио да му је тренирање клинаца сан…
1
Фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ

Годину дана по добијању индекса поменуте образовне установе, јавно је саопштио да је успешно завршио прву годину студија, уз све десетке и само једну деветку.

„Питајте професоре да ли сам знао… Имам једну деветку, јер нисам присуствовао вежбама”, рекао је Вучић гостујући на ТВ К1 пре непуне три године.

Није се од тада оглашавао како напредује на студијама. Али чини се да их није запоставио…

Према незваничним информацијама Меридиан спорта, поред државничких обавеза председник Републике налази време да присуствује пракичној настави. Тачније, практични део обавља пратећи тренинге млађих селекција Меге.

Можда на први поглед његова озбиљност обављања студентских обавеза изледа чудно. Али, подсећања ради, пре узвесног времена Вучић је у једном од интервјуа (још једном) изнео жељу да се бави тренерском професијом после окончања политичке каријере, за шта је неопходна лиценца, ка којој је диплома Високе спортске и здравствене школе неопходан корак.

(Meridian sport)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести