ВОШИ ГРАДСКИ ДЕРБИ КОШАРКАШИЦА Новосадска академија и други пут поражена

У збиру спортских догађаја који су обележили новосадски викенд запажен је и градски дерби Прве женске кошаркашке лиге у којој је Војводина 021, по други пут у актуелној сезони, била боља од Новосадске академије.
д
Фото: ЖКК Војводина 021

Те две победе у међусобним сусретима пресликане су и на редослед на прволигашкој табели, где Војводина има бољи учинак управо за две победе у односу на градске ривалке.

Почетак утакмице наговештавао је резултатски реванш домаћих играчица у великој Спенсовој дворани. Предвођене најуспешнијим стрелцем меча Дуњом Бузаџин академке су прву четвртину решиле у своју корист са чак 14 поена предности. У сва три преостала периода, међутим, Војводина је одлично постављеном одбраном, најпре успела да изједначи резултат почетком другог полувремена, а потом и резултатским преокретом у трећој деоници стигне до мирније завршнице и седме победе у 15 кола.

Капитен Војводине Жаклина Јанковић најзаслужнија је за победу свога тима. На паркету је провела свих 40 минута, постигла је 19 поена, забележила 13 скокова и својим ауторитетом диктирала саиграчицама пут ка победи. Андријана Вуковић је уписала 17 поена, а значајан допринос у креирању коначног резултата дале су Лана Марић са 15 поена, уз 10 скокова, и Катарина Јаковљевић која је додала један поен мање. Уз најефикаснију играчицу утакмице Дуњу Бузаџин која је имала проценат од 71 посто за два поена, у екипи ЖКА Ана Перић је постигла 10 поена, са две тројке од четири, али лошим процентом убачаја за два поена, тек осам посто (један од 12).

У 16. колу, наредног викенда, Војводина 021 дочекаће Врбас у хали у Петроварадину, док ће ЖКА гостовати код Меге у Београду.

Новосадска ЖКА – Војводина 021 64:73

НОВИ САД: Велика дворана СПЦ Војводина, гледалаца 200, судије: Матић, М.Перовић, Н.Перовић. Резултат по четвртинама: 26:12, 12:24, 12:16, 14:21.

НОВОСАДСКА ЖКА: Бузаџин 35, Буловић, Ђурић 4, Михајловић, Перић 10, Лазаревић, Зорић 3, Опачић, Јекић 6, Прцовић 2, Бошњаковић 4.

ВОЈВОДИНА 021: Бабајић 2, Мајсторовић, Селаковић, Вучетић, Живковић, Марјановић, Јаковљевић 14, Марић 15, Ж. Јанковић 19, Вуковић 17, Ј. Јанковић 2, Митровић 4.

Л. Б-з

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести