ЗАВРШЕН БАСКЕТАШКИ СПЕКТАКЛ „НОВИ САД ULTRA CHALLENGER“ Партизан најбољи на турниру

Баскеташки спектакл „НОВИ САД ULTRA CHALLENGER“ завршен је победом Партизана над кинеским Вуксијем у финалу са 21:20, па су српски представници поново освојили овај турнир, као што је то био и случај прошле године са Лиманом, који је овај пут стао у полуфиналу, управо против црно-белих.
е
Фото: Дневник (В. Фифа)

Београђани су овим успехом утврдили причу да постају озбиљна баскеташка сила, откако су прошле године почели више да улажу. Само финале било је веома неизвесно, до последњег момента.

Вукси је имао 16:12 у завршници, али је „парни ваљак“ на крилима Стефана Миливојевића преокренуо и његовим победничким шутем освојио титулу.

Шампионски састав чинили су, осим Миливојевића, и Иван Поповић, Марко Стевановић и Иван Торбица.

Фото: Дневник (В. Фифа)

Независно од тога, ово је био још један велики догађај којем су присуствовали Новосађани. Велики одзив финалног дана доказ је томе. Посетиоци на трибинама имали су прилику да уживају у бравурама неких играча који су током кошаркашких каријера носили дрес евролигаша. То је случај са Марком Чакаревићем. Са друге стране, ту су били и светски шампиони попут Михаила Васића, Дејана Мајсторовића, Страхиње Стојачића и Марка Бранковића, али и кошаркашки светски шампиони, попут Стефана Стојачића из Вуксија, који је 2007. подигао титулу планетарног шампиона у млађим селекцијама Србије, баш у Новом Саду. Тројица од те петорице играју за Уб, који је, то се мора признати, непријатно изненадио испадањем у четвртфиналу такмичења. Убљани су вишеструки мастерс шампиони ове године, али су поклекли у раној фази.

Изненађења, преокрети и драма. То је обележило овогодишњи турнир, а Нови Сад је још једном испунио очекивања, када су одзив и амбијент у питању и нема сумње да ће следеће године све бити на још већем нивоу.

В. М. Петровић

 

Четвртфинала

Уб – Хангзу 18:21

Харлем – Вукси 14:18

Пекинг – Лиман 9:21

Партизан – Лозана 21:11

Полуфинала

Хангзу – Вукси 11:21

Лиман – Партизан 17:21

Финале

Вукси – Партизан 20:21

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести