Женска кошаркашка ВАБА лига: Војводина дефанзивом сломила Дугу

ШАБАЦ: Кошаркашице Војводине надиграле су Дугу, у оквиру првог кола друге фазе регионалне ВАБА лиге, пошто су, после нешто слабије прве четвртине, у остатку утакмице биле далеко бољи ривал и заслужено славиле.
lopta kosarka pix
Фото: pixabay.com

Сам почетак утакмице обележила је резултатска клацкалица и тако је било све до завршнице уводне деонице, када су домаће серијом 12:1 стекле осам поена предности, после неколико добрих потеза Шкундрићеве. Други период протекао је у потпуно другачијем ритму. Црвено-беле су затегле одбрану, па је ривалкама било све теже да пронађу пут до коша.

Такав приступ одразио се и на резултат. Кошаркашице Војводине ухватиле су прикључак средином друге четвртине, а после поена Лене Радуловић повеле и три разлике пред друго полувреме.

Једнако квалитетно отвориле су у трећу четвртину Новосађанке. Нису попуштале у одбрани, а профункионисала је и игра у нападу у потпуности, тако да су Шапчанке бивале све немоћније. Посебно се истакла Шарека Мекнил, која је у том делу игре постигла 12 поена и била најзаслужнија што гошће воде 20 разлике на улазу у четврти квартал.

Већ тада је било јасно да ће Дуга тешко да преокрене резултат, али Јовановићев тим ништа није препуштао случају. Одиграле су црвено-беле још једну сјајну деоницу, пре свега дефанзивно и оствариле прву победу у уводном колу друге фазе регионалног шампионата.

В. М. П.

Дуга – Војводина 47:73 (20:12, 9:20, 9:26, 9:15)

ШАБАЦ: Спортска гимназија Шабац, гледалаца: 200, судије: Милорадовић, Богојевић, Крал.

ДУГА: Глувић, Степановић 16, Кливленд 9, Павловић 7, Јелић 9, Пуношевац, Марковић, Ковачевић, Станковић 1, Шкундрић 5, Вујић, Макевић.

ВОЈВОДИНА: Мекнил 29, Радуловић 11, Јанковић 6 (10ск), Томпсон 8, Т. Селаковић 9, М. Селаковић, Живковић 2, Јаковљевић 2, Марић 1, Ђукић 5, Митровић, Бокан.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести