Звезда тријумфовала против Макабија у Арени

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде победили су вечерас Макаби из Тел Авива 87:84 (19:24, 20:25, 23:12, 24:23) у Београдској арени у 4. колу Евролиге.
crvena zvezda kosarka grb, Dnevnik ilustracija
Фото: Dnevnik.rs

Црвено-бели су до другог тријумфа ове сезоне у Евролиги дошли након неизвесног финиша, Тејлор Рочести је поново преузео одговорност и погодио кош 15 секунди, да би у следећем нападу најефикаснији појединац меча Дешон Томас (28 поена) промашио тројку за велико славље пред више од 8.000 навијача.

Црвена звезда је против израелског великана остварила четврту узастопну победу и после Барселоне показала да  ове сезоне на свом паркету многима бити "мина". Сада има скор 2-2 као и Макаби.

Рочести је са 22 поготка највише дао у редовима првака Србије и Јадрана, три мање је имао Џејмс Фелдин, а Милко Бјелица 16.
Црвена звезда у следећем колу Евролиге дочекује Бамберг 2. новембра.

Алимпијевић: Скор 2-2 у Евролиги? Пресрећан сам

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић, након тријумфа над Макабијем из Тел Авива (87:84) у Евролиги, истакао је да је веома срећан што његов тим после четири кола има две победе, међу којима је надиграна и Барселона.
"Морам да будем срећан јер имамо две победе из четири кола Евролиге, посебно због тешког распореда. Баш због тога није ми није важно што смо примили 84 поена, битан је само тријумф", рекао је Алимпијевић на конференцији за медије након меча.

Он је додао да је јако задовољан како су се црвено-бели издигли изнад двоцифреног минуса у другом полувремену.
"Не треба бити паметан и рећи да смо имали лоше полувреме. Ипак, поносан сам на реакцију у другом полувремену, рекли смо неке ствари лице у лице, али смирено. Велика је ствар што имамо скор 2-2 јер смо променили чак 11 кошаркаша и скоро цео стручни штаб. Пред нама су велика искушења, а драго нам је што ћемо после тешког ритма имати мало времена за одмор".

Тренер Звезде је испричао један занимљив догађај после утакмице у Москви и пораза од Химкија у уторак.
"Ово што ћу да кажем је у домену вица, у Москви сам чуо два наша тренера причају и један каже сутра је понедељак, можемо да одморимо, а други одговара да је петак. То је због умора, великог броја путовања и утакмица".

Тренер Макабија Невен Спахија честитао је Звезди на, како је нагласио, великој победи у фантастичној атмосфери.
"Знали смо шта нас очекује у Београду, припемали смо се да бранимо скок, али је Звезда имала чак 15 ухваћених лопти. Имали смо и доста изгубљених лопти и тако је јако тешко било кога добити у Евролиги", рекао је Спахија.

Он је изнео низ похвала на рачун Србије и Црвене звезде.
"Не видим ниједну земљу на свету поред Србије, не рачунајући САД, која је у стању да производе оволико добрих тренера и кошаркаша. Србија је кошаркашка велесила, Звезда је најбоља у региону, а дозволила је себи да због буџета промени цео тим и побеђује или држи противнике у егалу. То је светски феномен", закључио је хрватски стручњак.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести