Лугоња одвео „виљушкаре” у четвртфинале

Познати су и последњи учесници четвртфинала традиционалног 53. Дневниковог турнира у малом фудбалу у конкуренцији сениора.

То су Бровел виљушкари из Младенова, Обилић из Змајева, те новосадске екипе Лампоне Меридијан и Селтекс друштво.

Фудбалери Бровел виљушкара до победе су дошли тек после бољег извођења пенала 4:2 (2:2, 1:1). Голове из пенала за екипу из Младенова постигли су Марко Бајић и Дејан Јефтић, док је Милован Митровић лопту послао изнад пречке. За разлику од њих  играчи Дукат фенси кафане нису имали среће. Шут Бошку Паповићу одбранио је Рашо Лугоња, а Никола Милић је погодио стативу. Обе екипе у меч су ушле прилично опрезно. После петоминутног опипавања снага у једном нападу се најбоље снашао Дамјан Тодоровић и довео Дукат фенси кафану у вођство. Један од најбољих играча на турниру Марко Бајић пропусито је шансу за изједначење, али је то убрзо пошло за руком Дејану Јефтићу из пенала. И у наставку виђена је жестока борба, ни једна од страна није посустајала, да би Марко Бајић довео Бровел виљушкаре у вођство (2:1). Тек тада се распламсала игра, „кафанyије” су немилосрдно нападале, имали своје шансе, али је голман Лугоња поново био на висини задатка. Ипак, Никола Милић је успео да изједначи резултат из пенала, а шансу да Дукат фенси кафану доведе у вођство пропустио је Душко Паповић.

Неки нови клинци, иако то крајњи резултат не говори, прилично су намучили екипу Лампоне Меридиан, која је славила резултатом 6:1. У првом полувремену се водила жестока борба, уз много лепих акција и добрих потеза. Борис Чизмар је био у првом полувремену једини стрелац. Фудбалери Неких нових клинаца у силној жељи су у два наврата испред свог гола дали у ноге лопту противничким играчима, али их је извадио голман Вукашин Пожарев. И у другом делу виђена је добра игра, да би мајстори футсала предвођени Миалном Ракоњцем и Радивојем Милосавцем искористили пад концентрације ривала и у финишу напунили мрежу. Голове за Лампоне Меридиан постигли су: Давор Поповић, Бојан Вуковић и Борис Чизмар по два. Једини гол за Неке нове клинце је постигао Никола Тривуновић.

Место у полуфиналу међу кадетима обезбедила је екипа Ауто сервиса Кудрић из Бачког Градиша. Она је у четвртфиналу елиминисала такође добру екипу Ауто тренда која се представила у лепом светлу на овогодишњем турниру. Бачкоградиштанци су до победе дошли головима Давида Савкова и Владимира Михајловића постигнутим у друом полувремену. Први део сусрета протекао је у равноправној игра, водила се жестока борба, а прву гол шансу за Ауто тренд је имао Игор Плавшић када се нашао очи у очи са голманом Иваном Докићем, који је изашао као победник. Убрзо је узвратио на другој страни Данијел Бартус, али се поново истакао голман, овога пута Мане Мартић, који је пантерским скоком спасио мрежу Ауто тренда. У два наврата истакао се Ненад Кудрић, први пут је побегао одбрану Ауто тренда, али је лопта завршила у стативи. Други пут петнаестак секунди пре истека првог полувремена голман Мане Мартић се нашао на месту. Давид Рашић је у 5. минуту наставка се најбоље снашао после гужве и послао лопту у мрежу Ауто тренда. Половином другог полувремена Владимир Михаловић је захватио лопту после корнера чиме је екипи Ауто сервису Кудрић обезбедио победи и пролазак.

У финалу у конкуренцији пионира играће Здрава храна Гуд лајф и Топ трејд. Здрава храна Гуд лајф одиграла је одличну утакмицу и без проблема савладала РФК Нови Сад и приказала класу. Екипа састављена од играча Војводине била је боља од градског ривала, а поново је меч обележио сјајни Дејан Зукић.

После уводног испитивања снага, у 8. минуту Гуд лајф је у вођство довео Огњен Обрадов после проигравања Зукића из прекида. У наредних 40 секунди Дејан Зукић је с два брза поготка (од којих један из слободњака са 15 метара) готово решио питање победника. До одласка на одмор контру је искористио Обрадов за убедљивих 4:0.

Почетком наставка је Брборић могао да повиси вођство, али је погодио пречку. Три минута пре краја, Дарко Марковић је искористио полуконтру за 1:4, али је 70 секунди пре краја коначних 5:1 поставио Лука Илић.

После велике борбе и неизвесности, Топ трејд је нашао место у финалу победивши веома добру екипу Индекса. Боље је почео меч Топ трејд, имао иницијативу, али без реализације, а онда је у 6. минуту Индекс у вођство довео Милан Станојевић. Поново је иницијативу преузео Топ трејд и до одмора преокренуо резултат. Најпре је главом погодио Данило Митровић и постигао један од лепших голова на турниру искористивши центаршут Топића, а Милан Станић се побринуо за преокрет.

Почетком наставка, Никола Николић је изједначио с пенала, а само минут касније с друге стране му се реванширао Мирко Топић. Исти играч је сјајним шутем левицом погодио са десетак метара за 4:2 и чинило се сигурни завршетак, међутим, нису се с тим сложили играчи Индекса. Три минута пре краја смањио је Димитрије Певач на 3:4, али ипак нису имали снаге за изједначење.

Први меч четвртфинала код кадета и одмах пенали. Кућерак је прошао у полуфинале, са само једним реализованим пеналом, а играчи Хајдука нису искористили ни један од три. Пенал серију отворио је Вујовић и гађао поред гола, али је Антунић одбранио шут колеге Опарнице у првој серији. Опарница је затим одбранио шут Плавшића, а Лука Першај је погодио за Кућерак. У трећој серији за Хајдук шутирао је Кузељевић, али је погодио пречку и погурао Кућерак до полуфинала.

У 30 минута меча није виђено пуно лепог фудбала, оба тима играла су дисциплиновано, а у првом полувремену је само погодио пречку Марко Вујовић. У наставку је исти играч погодио стативу из пенала, а Кућерак је у вођство довео Владимир Вукашиновић, а у 23. минуту је пенал коначно искористио упорни Вујовић што је било довољно за нерешен исход и додатне пенале у којим је више среће и умећа имала екипа Кућерак.

Г. Ковач
М. Ристић
Ј. Галић

Пионири

РФК Нови Сад – Здрава храна Гуд лајф  1:5
Индекс – Топ трејд  3:4

Кадети
Кућерак – Хајдук   1:1 (пеналима 1:0)
Ауто сервис Кудрић – Ауто тренд  2:0

Сениори 
Дукат фенси кафана – Бровел виљушјкари  2:2 (пеналима 0:2)
Лампоне Меридиан – Неки нови клинци  6:1
Кафе Панда – Обилић  0:3
Бели двори – Селтекс друштво  0:3

Наставак у петак 15. јануара
Традиционални 53. „Дневников” турнир у малом  фудбалу ушао је у завршницу, програм се наставља у петак 15. јануара, када су на програму четвртфиналне утакмице сениора, и једна полуфинална утакмица кадета. У суботу  се играју полуфинални мечеви сениора, кадета и млађих пионира и утакмице за треће место млађих пионира и пионира, а у недељу се играју  финални окршаји у свим конкуренцијама. 

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести