Миротић: Жао ми је, Србију доживљавам као своју земљу

Кошаркашки репрезентативац Шпаније Никола Миротић изјавио је данас да му је жао што је поцепао српску заставу после утакмице са Италијом и поручио да Србију доживљава

као своју државу.
Рођени Црногорац је на путу према свлачионици после пораза од Италије, видно изнервиран, повукао заставу Србије која се вијорила изнад њега и поцепао њен бели део.

"Верујте ми, доживљам Србију као своју земљу. Жао ми је, поготово што је Србија у питању, земља према којој гајим велику љубав. Извинио сам се и рекао шта сам имао, а људи нека то тумаче свако на свој начин. На то више не могу да утичем", рекао је Миротић за Новости.
Кошаркаш Чикага истакао је да је приликом изласка са терена није видео да је испред њега застава Србије.

"Гледао сам доле, када излазим са терена никад не гледам публику. У једном тренутку видео сам нешто на себи, нисам знао да ли је застава, мајица, или нешто треће. Шта год било, хтео сам да то скинем, а тек касније сам сазнао да је то била застава Србије", поручио је кошаркаш Чикага.
Према његовим речима по завршетку меча био је веома неровозан због другог пораза Шпаније на шампионату Европе.

"Био сам нервозан због изгубљене утакмице, али то нема никакве везе са заставом. Ниједног тренутка ми то није била намера, нити сам, понављам, био свестан да се ради о српској застави. И преко Твитера сам рекао да ми је жао, а шта ће сада људи мислити не знам. То сада не може да се исправи".
На питање новинара да ли Миротићев потез има са тим што се нашао на удару српских навијача на мечу две селекције одговорио је:

"Нема никаве везе са скандирањем, када играм утакмицу уопште не слушам публику, сконцентрисан сам само на своју игру. Играли смо против Италије, а не против Србије. Како бих знао да је то српска застава? Заиста ми је криво што се то десило", закључио је Миротић.
Кошаркашки савез Србије осудио је Миротићев гест, али и оценио да кошаркаш није видео да је поцепао заставу Србије.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести