Андреј Рудић: Тек ћу много да научим

Наставио је леп низ Андреј Рудић, средњи блокер новосадске Војводине НС семе, пошто је после свих млађих селекција Србије дебитовао у сениорском националном тиму.
Ф. Бакић/ Андреј Рудић стекао велико искуство у раду са Игором Колаковићем
Фото: Ф. Бакић/ Андреј Рудић стекао велико искуство у раду са Игором Колаковићем

Нови селектор „орлова“ Игор Колаковић дао је прилику 23–годишњем првотимцу српског шампиона, у чијем дресу је и приказао завидне партије које су га препоручиле првом тренеру наше репрезентације.

– За мене је пре свега велики успех што сам позван на припреме сениорског тима, а потом сам изабран и у састав за први турнир Лиге нација који смо играли у Канади – рекао је Рудић, који је у Отави био један од петорице дебитаната.

Колаковић се одлучио да поведе подмлађени тим, који је у четири утакмице забележио половичан скор. Србија је победила Бугарску и Аргентину, а изгубила је од Француске и Немачке.

– Имао сам прилику да играм против Француза, олимпијских шампиона, а потом и Немачке. Лакша повреда почетком припрема ме је можда мало омела и да није било ње, верујем да бих добио можда и више шанси. Све у свему, задовољан сам јер свакако нисам очекивао да се нађем са сениорима, бар не овог лета – јасан је Рудић.


По медаљу у Алжир

Андреј Рудић је тренутно на припремама са млађим сениорима Србије у Београду, које очекују Медитеранске игре у Орану (Алжир) од 25. јуна до 5. јула. Наш састав ће данас и сутра одиграти пријатељске утакмице са Турском.

– Нећемо имати лак посао у Алжиру јер смо једна од три селекције које ће бити у подмлађеном саставу. У групи смо са Шпанијом, Хрватском и Тунисом, који сви долазе са старијим екипама, али ми ћемо дати максимум у свакој утакмици. Идемо, наравно, на медаљу, јер је то менталитет наше одбојке – јасан је Андреј Рудић.


Као и сваком играчу, рад са стручним штабом А репрезентације велики је плус у његовој каријери.

– Сада сам упознао Колаковића, који је одличан тренер и добра особа. Имам само речи хвале за њега. За мене је ово било огромно искуство, само што сам делио салу и свлачионицу са старијим и искуснијим играчима. Много сам научио и тек ћу пуно да научим – поручио је Андреј Рудић.

Иако му је током припрема и првог турнира Лиге нација ово био први сусрет са Колаковићем, у саставу је имао добро позната лица – некадашње саиграче из Војводине, Немању Машуловића, Вука Тодоровића, Мирана Кујунџића, Павла Перића, Николу Пековића.

– Сви су ми максимално излазили у сусрет – рекао је средњи блокер.

Рудић је после овог вредног искуства прешао на припреме млађих сениора, који се са селектором Игором Жакићем припремају за предстојеће Медитеранске игре, које се одржавају у Алжиру.

– После тога ћу на заслужен одмор, па у августу следи повратак радним обавезама са Војводином – истакао је Рудић.

К. Бугарски 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести