ЦЕВ куп: Одбојкаши Војводине отпутовали у Украјину

Одбојкаши Војводине НС семе отпутовали су у Украјину у Лавов где ће у среду с Барком Кажањијем играти прву утакмицу шеснаестине финала ЦЕВ Купа (18 часова по нашем времену).
vojvodina odbojka, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

После, мође се рећи, несрећног непроласка у Лигу шампиона, Новосађанима је за утеху остало надметање у другом по јачини такмичењу Старог континента у којем им амбиција не мањка.

Наш актуелни шампион у Украјину иде с добрим залетом из домаћих окира, у осам утакица шампионата Србије забележио је седам максималних победа и један инимални пораз, а без проблема пласирао се у полуфинале Куп Србије. Такође, неколико сусрета уназад, црвено-бели су имали тај луксуз да одморе играче из поставе и растерете их пред изазове у Лавову.

- Барком је одлична екипа и очекује нас тежак посао у њиховој сали која је доста мања од наше. Даћемо максимум, то је сигурно јер нас на то обавезује дрес који носимо. Вучићевић нам се опоравио, неке играче смо покушавали да сачувамо што је више могуће у сусретима домаћег шампионата, тако да идемо да одиграмо квалитетно и да изборимо добар резултат пред реанш. Гледамо на сусрет с Баркомом као веома битан, ипак је то наставак европске приче и свака победа или добар резултат много ће значити момцима пред наставак надметања у првенству и Купу Србије и зато желимо да се покажемо у најбољем светлу – истакао је шеф стручног штаба Војводине НС семе Неyад Османкач.


Прошлогодишњи тријумф

Минуле сезоне, такође у ЦЕВ Купу, играли су Војводина НС семе и барком, а пут у наредну рунду изборили су црвено-бели. У првом мечу у Украјини било је 3:1 за Барком, две седмице касније у Новом Саду Војводина је славила 3:0 и затим 15:13 у златном сету.


Уколико прескочи Украјинце, Војводина НС семе би у осмини финала ЦЕВ Купа (17. и 31. јануара) играла с ољим из дуела финског Рованијемија и пољске Решовије из Жешова.

У ЦЕВ Купу, Србије има још два представника, Нови Пазар дочекује словеначки АЋ волеј из Љубљане (18 часова), а Рибница ће у Краљеву дочекати Верону коју с клупе предводи наш селектор Никола Грбић.

М. Р.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести