Одбојкаши Србије ПОРАЖЕНИ у четвртфиналу ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА од Пољске са 3:1

Мушка одбојкашка репрезентација Србије није успела да се пласира у полуфинале Европског првенства пошто је у четвртфиналу поражена од Пољске са 3:1 после велике борбе. Изабраници Николе Грбића за финале ће играти са Словенијом, која је победила Украјину са 3:1. Екипа Игора Колаковића имала је своје шансе, нарочито после првог добијеног сета, а меч је парактично изгубила после маратонског трећег дела игре, који је Пољска добила са 36:34.
1
Фото: screenshot / RTS

Србија је боље отворила меч и повела са 5:1, Пољаци су са друге стране били доста стегнути и грешили су, а имали су и проблем са сервисом. Колаковићеви играчи су разновсрном игром чували предност (7:4). Али, Пољаци су успели серијом поена да стигну до изједначења, но Лубурић је са три везана поена опет одвео Србију на "плус четири" (13:9). Опет су наши играчи дозволили да Пољаци ухвате прикључак и дођу до изједначења (13:13). Уследио је период изједначене игре, да би Пољска први пут повела са 18:17. Али, Качмарек је нагазио линију приликом сервиса па је поново дошло до изједначења, да би Перић осигурао вођство Србији, а Лубурић прошао двојни блок за 21:19. Нису се дали Пољаци, а одлични Kујунџић је поново донео два разлике 23:21. Следило је ново изједначење, Крсмановић донео сет лопту изблокиравши Леона, али Пољска организованим нападом опет долази до изједначења, а онда не користи две сет лопте, да би две грешке Леона донеле први сет Србији - 28:16.

Пољаци су повели у другом сету, али и даље су кубурили са сервисом. Убрзо су се поравили, а наши играчи су имали проблем на пријему. Пољаци су били одлични у нападу, а наши играчи нису имали права решења, па је убрзо било 12:7 за Пољаке. Разиграли су се Леон и Качмарек, а Пољаци су успевали да одржавају четири, пет поена предности. Ривал је био све сигурнији и концентрисанији, па је предност расла и Пољаци који су наместили руку су повели са 18:10, а убрзо и са 22:12. На крају је Леон донео поен за 25:15 и изједначење 1:1 у сетовима.

Фото: screenshot / RTS

Наставила је Пољска у истом ритму и у трећем сету и убрзо повела са 7:4 после два аса Леона. Али, Србија је поправила сервис и серијом од 3:0 дошла до изједначења - 7:7. Убрзо је Србија дошла и до преокрета и вођства од 9:8, а онда се ушло у егал игру. Минималну предност је прво имала Србија, онда Пољска, па опет Србија, па Пољска. Драматична борба се водила у завршници, обе репрезентације су имале прилику да реше сет у своју корист, а после маратона Пољска је добила сет са 36:34 искористивши седму сет лопту за вођство од 2:1. Егал игра наставила се и на почетку четвртог сета, али после 8:8, Пољска је успела да стекне осетнију предност од 17:13 и задржала ју је до краја за победу од 25:17 и 3:1 у сетовима.

Србији сада следи ипак најзначајнија акција ове године. То је квалификациони турнир за Олимпијске игре који се одржава у Јапану од 30. септембра до 8. октобра.

Г. Маленовић

Фото: screenshot / RTS

Пољска - Србија 3:1 (26:28, 25:15, 36:34, 25:17)

БАРИ: Дворана Палафлорио, гледалаца: 1000. Судије: Порвазник и Валентар (Словенија).

ПОЉСКА: Попивчак (л), Качмарек 21, Курек, Клос, Леон 19, Беднорз, Сливка 13, Ломач, Кочановски 12, Семењук 7, Заторски (л), Јануш, Форнал, Хубер 11.

СРБИЈА: Ковачевић 1, Капур (л), Крсмановић 7, Ивовић 4, Kујунџић 18, Батак 1, Перић 9, Атанасијевић 4, Машуловић 1, Лубурић 19, Крстески (л), Подрашчанин 5, Тодоровић, Недељковић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести