Финални турнир Лиге нација за одбојкашице: Први циљ полуфинале

После пет седмица такмичења у групама, премијерно издање Лиге нација за одбојкашице стигло је до завршне фазе.
odbojka
Фото: FIVB

Репрезентација Србије обезбедила је место међу шест најбољих селекција на финалном турниру у кинеском Нанђингу, који почиње сутра, али су наше девојке слободне у првом колу.

Милена Рашић и саиграчице у четвртак ће почети такмичење у Б групи у којој су још САД и Турска, екипе које је наша селекција победила у првом делу Лиге нација. Први ривал изабраница Зорана Терзића биће Турска од 9 часова, а пренос је на Спортклубу. Завршница ће се играти у истој хали у којој су прошле године одиграни последњи мечеви Гран прија, када је Србија освојила бронзану медаљу.

„Драго нам је што смо у пробраном друштву, међу шест најбољих репрезентација на свету. Ако прођемо у полуфинале, играћемо четири утакмице у четири дана, а на такве ствари су девојке навикле. Циљ је да из меча у меч играмо боље и да се домогнемо борбе за медаљу, односно полуфинала. Надам се да ћемо успети да сакријемо мане и да истакнемо врлине, поготово у мечу против Турске, која може да буде и одлучујућа“, казао је селектор Зоран Терзић.

У групи А играју Кина, Бразил и Холандија, а у полуфинале ће по две најбоље екипе из обе групе.

„Нестрпљиво очекујемо први меч против Турске. Мислим да смо спремне за оно што нас чека  у Нанђингу. Даћемо све од себе на свакој утакмици. Свакако да неће бити лако играти четири меча у исто толико дана, али надамо се најбољем“, најавила је капитен Милена Рашић.

К. Б.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести