ФОК у новом саставу и са новим тренером напада Прву лигу

У своју четврту сезону у прволигашком друштву, одбојкашице новосадског ФОК-а улазе с промењеним саставом, али сличним амбцијама као и раније.
Odbojkasice novosadskog FOK-a
Фото: Новосадске Фокице, фото: Привтана архива

Добиле су популарне Фокице новог тренера. Из Осијека је дошао новосадски зет Домагој Дружинец, спреман да се ухвати у коштац рада с младим девојкама које овбећавају и имају квалитет потребан за испуњење дугорочних амбиција.

„Дошао сам игром случаја, нисам знао шта ме чека ни у каквом је стању клуб, али све је ово за мене велики изазов. У дисадашњем делу моје каријере, како играчке тако и тренерске, нисам радио са женским тимом. Сада у клубу имамо младе девојке, веома перспективне, од којих се пуно очекује. Касно смо се окупили, још се екипа ствара јер очекујемо долазак још неких играчица. Велика ми је част да радим у Србији која је светска велесила у одбојци и велики изазов. Надам се да ћемо екипа расти током сезоне и да ће се видети и мој рад у новом колективу“, рекао је Дружинец.

Председница клуба Весна Палачковић жели да се пре свега створе услови за озбиљнији рад, а амбиција свакако не мањка када се прича о будућности клуба.

„Ово нам је четврта сезона у Првој лиги, надамо се да ћемо доћи до састава који ће моћи да остане на окупу дужи период, али и да дође до Суперлиге. Ова сезона нам је пробна када је тај пројекат у питању и да ћемо оформити тим за велика дела. Трудимо се да организацијски и системски поставимо ствари, да радимо добро, без много помпе и приче, и да се то препозна у Новом Саду и околини. Да бисмо испунили циљеве, потребно је да нађемо играчице за то, али и да припремимо услове који су неопходни за виши ниво. Ове сезоне желимо што бољи пласман, ништа одређеније не можемо да кажемо, прелазни рок је дуг па ће можда и наш састав бити озбиљнији“, рекла је Палачковићева.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести