Крсмановић и Буцуљевић појачали ОК Војводину

По освајању седме узастопне титуле првака државе управа Одбојкашког клуба „Војводина НС семе” најавила је да је већ договорена сарадња са појачањима и да су у питању искусна имена.
2
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Двојица су и представљена јуче на конференцији за медије у просторијама клуба. Репрезентативци Србије, средњи блокер Петар Крсмановић и дизач Максим Буцуљевић нови су чланови великана из Новог Сада.

После три године тешких преговора, Крсмановић, који има злато са Србијом са Европског првенства 2019, потписао је уговор на две сезоне. У шампионску екипу дошао је из руског Кузбаса.

– Хвала управи што ме је одабрала да дођем у овај фантастичан клуб. Војводина је бренд у српској одбојци и то показује годинама. Надам се да ћемо следеће сезоне, уз спој младости и искуства, да направимо још један корак даље, то јест да ћемо проћи групну фазу Лиге шампиона. Мислим да имамо квалитет и да ћемо направити одличну причу. Надам се да ће убудуће долазити још већа имена у домаћу лигу – истакао је Крсмановић у првом обраћању медијима у Новом Саду.  

Претходне две сезоне Максим Буцуљевић провео је у турској екипи Алтекма, а после шест година у иностранству вратио се на домаћу сцену и ставио параф на двогодишњи уговор са црвено–белима.

– Војводина доминира у Србији последњих година и ако неко мисли да је то лако, нека проба. Драго ми је што сам стигао у ову велику породицу. Потрудићемо се, иако неће бити лако, да вратимо пехар националног Купа у новосадске витрине и да наставимо са освајањем титула. Желео бих и да имамо запажену улогу у Европи. Драго ми је што је Петар Крсмановић са мном, дуго се знамо. Надам се да ћемо се брзо уклопити и да ћемо имати много успеха – поручио је Буцуљевић.

Председник ОК Војводина Драгољуб Збиљић осврнуо се на претходну сезону за коју је рекао да се одбојка на велика врата вратила у Србију, а прокоментарисао је и појачања клуба. 

– Сигуран сам да је Крсмановић играч, који ће уз остатак екипе да нам донесе велике победе. То је то искуство које нам треба у утакмицама у којима одлучује једна лопта. Буцуљевић је играо пет година у Црвеној звезди, а очекујемо да остави још већи траг у Војводини – поручио је Збиљић.

К. Бугарски

Убипарип трећи новајлија

Војводину су напустили Лука и Немања Чубрило, као и Чех Камил Баранек. Коректор Радослав Парапунов остаје и следеће сезоне, остали играчи имају важеће уговоре, млађи су их продужили на четири године. Поред Петра Крсмановића и Максима Буцуљевића, у редове Новосађана из Рибнице је дошао и примач Жарко Убипарип. За сада су ово једине промене.

– Доласком Крсмановића, Буцуљевића и Убипарипа, очекујемо да ове сезоне направимо искорак у Европи, што је добро и за Војводину и српску одбојку. Очекујем и да нам донесу квалитет који нам је потребан у неизвесним утакмицама, у завршницама домаћег првенства и Лиги шампиона. Они знају како да се изнесу ти моменти и како да помогну екипи. Стварно очекујем да ћемо имати сигуран и стабилан тим – истакао је шеф стручног штаба Војводине Слободан Бошкан.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести