Куп ЦЕВ: Војводина испала, Хипо Тирол славио 3:1 у Новом Саду

У реванш мечу 1/16 финала Купа ЦЕВ Војводина ни на свом терену није успела да савлада немачку екипу Хипо Тирол и гости су у Новом саду славили са 3:1 у сетовима.
Vojvodina NS Seme NOVI SAD vs Hypo Tirol AlpenVolleys HACHING 21
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Одбојкаши Војводине НС семе завршили су такмичење у Европи. У шеснаестини финала Купа ЦЕВ, немачки Хипо Тирол је био бољи 3:2 и 3:1 и нашао пут у осмину финала, али у реваншу је имао огромну помоћ судија. Играла је Воша добро, трудила се, била максимално ангажована, али против Немаца и Португалке, није могла.

Смењивали су се тимови у вођству у првом сету, а у завршницу се ушло са осетном предношћу Немаца (19:22). Напали су домаћи преко Фундоре и Вијецког, први дошли до сет лопте (24:23), а касније пропустили још три. У два наврата су оштећени од стране главног судије, Португалке Ракел Портеле, а сваки поклон је прихватила искусна екипа Хипо Тирола и повела, искористивши дргу сет лопту.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Средином другог сета јавили су се провблеми домаћих на пријему и за трен ока се гост “одлепио” на 16:10 после сервиса Дагласа. Ушао је Кујунyић и уз помоћ Вијеског запретио, али је преност била превелика да би се нешто више учинило.

Трећи сет су црвено-бели отворили серијом 7:1, дрђали ту предност и градили игру за наставак меча, а све је подсећало на први сусрет у Унтерхахингу. Подигли су ниво домаћи, пробудио се Спенс и веома брзо је заостатак смањен и направљен квалитет за четврти сет.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

После изједначене игре, први су повели Новосађани (15:12), узимао је тајм-ауте тренер гостију, али није могао да заустави серију која је дошла до 18:12. Играо је српски шампион сјајно у одбрани и на блоку, није грешио, а користио је контре и све је мирисало на пети сет. Уследила су три везана ас сервиса Халабе (18:16), а нешто касније и нова спорна одлука на штету домаћина. То је било довољно да се погурају Немци који су повели 22:20 и убрзо закључили победу.

М. Ристић

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Војводина НС семеХипо Тирол 1:3 (28:30, 22:25, 25:19, 23:25)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца: 1.200, судије: Портела (Португал), Мачијевски (Пољска).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 11, Вучићевић, Фундора 17, Шкундрић (л), Негић (л), Ковачевић, Вијецки 14, Кујунyић 13, Костић, Мехић 3, Радевић 10, Тодоровић 4, Рудић, Перић.

ХИПО ТИРОЛ: Рингзајс (л), Хоyис, Клец 21, Полок 8, Загштетер 1, Хелински 6, Де Леон 13, Фреансес 1, Халаба 17, Даглас 6, Кронталер, Концал.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести