Куп Србије: Шампион у полуфиналу

У другој утакмици Купа Србије Војводина НС семе савладала је Спартак Љиг са 3:0 (25:17, 25:13, 27:25) и пласирала се у полуфинале.
OK Vojvodina Spartak Ljig/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Војводина НС семе-Спартак (Љ) 3:0 (25:17, 25:13, 27:25)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ "Војводина", гледалаца 150, судије: Леко (Нови Сад), Радовановић (Стара Пазова).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 10, Вучићевић 17, Фундора 13, Шкундрић (л), Негић (л), Ковачевић, Вијецки, Кујунџић 10, Костић, Месић, Радевић 3, Тодоровић 5, Рудић 1, Перић 5.

СПАРТАК (Љ): Максимовић 3, Јовичић (л), Кљајић 1, Перић 2, Гајевић 8, Ђорђевић, Мирковић 13, Медурић 7, Зарић 2, Поповић 1, Лалић 2, Јанковић (л).

Одбојкаши Војводине НС семе потврдили су улогу фаворита и у другом сусрету четвртфинала Купа Србије против Спартака из Љига и са две максималне победе пласирале се у полуфинале.

Још једном је актуелни шампион Србије одиграо онолико колико је било потребно да се савлада противник, а тренер црвно-белих Душко Николић искористио је ту могућност да поново промеша карте, пружи прилику готово свим момцима, али и одмори оне који су до сада били најзаступљенији на терену.

Фото: OK Vojvodina Spartak Ljig/F. Bakic

Упркос промени поставе у односу на први меч четвртфинала, није било промене у односу снага на терену. Новосађани су играли веома добро, били на нивоу што се тиче сервиса и блока, уз разигране Кујунџића и Симића, па су брзо побели константно увечавајући предност до краја сета.

Сервиси Вучићевића и Фундоре у два наврата донели су велике серије поена црвено-белима који су за трен ока имали двоцифрну предност у другом сету (14:3). Неколико сјајних поетза показао је дизач Тодоровић, али и распуцани нападачи са крајева за лагано удвостручење предности.

Наставио је Николић да мења, први пут ове сезоне играо са готово новом поставом и то су гости искористили да одрже егал почетком трећег перида игре. Мало опуштање код домаћина проузроковало је то да Спартак преокретене стање ствари на терену у своју корист и поведе у завршници (20:18). Борили су се гости, одржавали ту предност и дошли до две сет лопте које су пропустили захваљујући добрим нападима Перића са друге стране. Одиграла је Војводина снажно у завршници, а Павле Перић ставио је тачку на трећу максималну победу над Спартаком у овој сезони.

Четврти пут ове сезоне играће исти ови ривали већ у петак утакмицу домаћег првенства од 18 часова у малој сали Спенса.

М. Ристић

Црвена звезда-Млади радник (Пожаревац) 3:0 (25:21, 27:25 и 25:12).

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести