Лига нација: Одбојкаши Србије савладали селекцију Кине

НАГОЈА: Одбојкаши репрезентације Србије победили су селекцију Кине с 3:0 (34:32, 25:16, 25:20) у другом мечу прве недеље Лиге нација.
odbojka lopta pix
Фото: Pixabay.com

Иако су били фаворити пред старт овог меча, сениори Србије су морали да се помуче како би савладали данашњег ривала. Поготово је то био случај у првом сету у којем су изабраници Игора Колаковића након велике борбе и дубоке резултатске разлике успели да сломе отпор Кине и поведу са 1:0.

Дешавања у претходном сету, у великој мери су утицала и на наредни. Србија је од старта заиграла веома агресивно и стекла је вођство од 7:1. Испоставило се убрзо да је ова предност била и више него довољна сениорима Србије како би дуплирали вођство у наставку.

Покушала је Кина на почетку трећег сета да ухвати прикључак и резултатски се врати у меч, али су изабраници Игора Колаковића били решени да утакмицу окончају у три сета. Тако је на крају и било, пошто је Србија најпре стигла до преокрета средином сета, да би у наставку одржавала неколико поена предности, који су јој убрзо донели и максимални тријумф. 

Трећи меч у Нагоји Србија ће одиграти у петак, 9. јуна од 12:40 часова. Србија ће четврти меч одиграти у недељу, 11. јуна против Пољске од 8:40 часова.

Током друге седмице, у Ротердаму, Србија ће играти против САД, Немачке, Италије и Холандије. У Анахајму ће српски одбојкаши играти током треће седмице против Аргентине, Кубе, Француске и Бугарске.

Финални турнир Лиге нација 2023. године у конкуренцији одбојкаша одиграће се од 19. до 23. јула у Гдањску, у Пољској.

Системом такмичења Лиге нација предвиђено је да се за сваку седмицу такмичења формирају по 2 групе са по 8 селекција, као и да такмичење у оквиру једне седмице траје 6 дана, од уторка до недеље.

Свака репрезентација ће одиграти по 12 утакмица током 3 седмице, односно 4 меча за 6 дана током једне седмице.

На Финалним турнирима ће играти по 8 репрезентација, а такмичење почиње од четвртфинала.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести