Лига шампиона: Одбојкаши Војводине гостују Фридрихсхафену (20)

После победе над Монпељеом у трећем колу Лиге шампиона у Спенсу и тријумфалне серије у домаћем првенству, одбојкаши Војводине имају право да се надају повољном резултату у утакмици против Фридрихсхафена у најјачем европском такмичењу.
Ф. Бакић/ Новосађани желе да се реванширају немачкој екипи за пораз у Спенсу
Фото: Ф. Бакић/ Новосађани желе да се реванширају немачкој екипи за пораз у Спенсу

Од 20 часова (пренос на ТВ Арена спорт), српски шампион излази на мегдан немачкој екипи и, упркос томе што га очекује тешко гостовање, апетити црвено-белих су порасли.

Новосађани у групи А имају два пораза и једну победу. На почетку европске приче, изгубила је Воша од Јастржебског у Пољској, али је ипак приказала добру игру, а свакако да је за заборав била прва утакмица с Фридрихсхафеном у Новом Саду, коју су гости добили максималним резултатом. Тада се тим Слободана Бошкана није показао у правом светлу, тако да је и то додатни мотив у вечерашњем сусрету, да се поправи утисак и покаже Немцима да може да им се парира.

– Имамо још три утакмице у Лиги шампиона, тако да смо сада на пола пута. Видећемо како ће се ситуација развијати. Докле год постоји шанса, можемо и треба да се боримо да прођемо групну фазу. Једноставно, то ми говори искуство, а спортска култура ми налаже да се треба борити до краја. Подижемо форму, неке тешке ситуације одигравамо много боље него раније и морам рећи да с доста оптимизма улазимо у дуел с Фридрихсхафеном – поручио је шеф стручног штаба Војводине Слободан Бошкан.

У досадашња четири међусобна сусрета у Лиги шампиона, црвено–бели немају ниједну победу, али су два пута били надомак ње и узели су по бод, пошто су се борили у пет сетова. Новосађани су у петак одиграли утакмицу Суперлиге са Партизаном, а јуче су кренули на пут у Немачку. Имали су два дана да се одморе и припреме за сусрет с домаћином, који је, ипак, у бољој позицији, јер је дуел домаћег шампионата с Лунебургом, који је добио 3:1 после преокрета, одиграо у четвртак. И немачки тим је у серији победа, а, уз само један пораз, други је на табели Прве Бундеслиге. У Лиги шампиона је био бољи од Монпељеа 3:2 и Новосађана 3:0, док је у прошлој утакмици изгубио од лидера Јастржебског 1:3.

К. Бугарски

Група А

Данас

Јастржебски – Монпеље     (18)

Фридрихсхафен – Војводина      (20)

1. Јастржебски

3

3

0

9:2

9

2. Фридрихсхаф.

3

2

1

7:5

5

3. Војводина

3

1

2

3:7

3

4. Монпеље

3

0

3

4:9

1

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести