Младост положила први испит: Одбојкаши Војводине победили Старопазовчане на почетку Суперлиге

Важном победом, која ће му много значити, подмлађени састав Одбојкашког клуба Војводина закорачио је у нову сезону у домаћем првенству.
odbojka
Фото: Ф. Бакић

Црвено-бели су у војвођанском дербију славили над Јединством из Старе Пазове, а оно што може да радује све навијаче великана из Српске Атине јесте борбена игра коју су приказали изабраници новог шефа стручног штаба Марка Наранчића.

Екипа од које се ове сезоне, за разлику од претходних, очекује да напредује и сазрева, свакако не бежи од тога да се устали у врху табеле и сваком противнику буде равноправан ривал.

Наранчић се определио за стартну поставу: Андреј Рудић, Стефан Негић, Жарко Убипарип, Матија Милановић, Лука Станковић и Игор Лагунyин. Играо је и Филип Савовски, а шансу су добили скоро сви играчи.

Новосађани су диктирали темпо од почетка. Видело се да су одбојкаши једва чекали прилику да коначно заиграју у првом тиму. Борбена и храбра игра довела их је до лепе предности у првом сету – 21:18, коју су сачували до краја за 1:0. Успели су црвено-бели да зауставе налете гостију, поготово на почетку друге деонице и како је време одмицало тако су били сигурнији и одржавали су три поена разлике – 2:0. Дебитанти су се добро показали, а искуснији су били на висини задатка када је било најпотребније. Добивши још на самопоуздању после ова два сета, Новосађани су играли у даху јер су били на корак од прве победе. Старопазовчани нису могли да припреме разиграној екипи Воше, која је сигурним кораком (20:11) хитала ка тријумфу и великом слављу на почетку сезоне.

У следећем колу Војводина дочекује Млади радник из Пожаревца, а у међувремену ће у четвртак играти за први трофеј јер се са Партизаном у Крушевцу састаје у Суперкупу.

Војводина – Јединство (СП) 3:0 (25:21, 25:21, 25:17)

НОВИ САД: Велика сала Спенса, гледалаца: 200, судије: Оченаш (Бачки Петровац), Субашић (Нови Сад).

ВОЈВОДИНА: Ђогић (либеро), Лагунyин 8, Милановић 3, Негић (либеро), Рудић 10, Елезовић, Убипарип 13, Станковић 15, Кокеза, Кисић, Дакић, Савовски 7, Копитић 1.

ЈЕДИНСТВО (СП): Младеновић 4, Каурин (либеро), Ћук 1, Домоњи, Илинчић (либеро), Пешут 5, Радишић, Ристић 2, Топаловић 1, Шкрбић 4, Мицић 14, Марјановић, Јоцовић, Коничанин 5.

Резултати

Војводина – Јединство (СП) 3:0

Партизан – Карађорђе 3:2

Млади радник – Рибница 1:3

Ниш – Борац 3:1

Таково – Раднички 2:3

11. октобар

Ц. звезда – Спартак (С) (17)

 

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести