Новосађанима последња препрека француски Шомон (фото)

Са две победе (3:2 и 3:0) одбојкаши Војводине НС семе прескочили су бугарски Нефтохимик у другом колу квалификација за Лигу шампиона и да би ушли у групну фазу најеминентнијег клупског такмичења на Старом континенту мораће да савладају  и француски Шомон. 
Radost odbojkasa Vojvodine posle meca/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/ Радост одбојкаша Војводине на крају меча

Новосађани су у реванш мечу савладали бугарску екипу максималним резултатом, још једном показали да је Нови Сад тешко освојива тврђава па чак и екипама из Европе. Оправдали су улогу фаворита против Нефтохимика и постигли исти успех као и прошле сезоне.

- Задовољан сам победом, али поново мислим да смо могли да одиграмо боље у неким сегментима. Најважније је да смо наставили победнички низ, евидентно наша игра расте из утакмице у утакмицу, мала потешкоћа је та што немамо довољно времена за одмор и тренинг, али сада смо у таквом периоду и већ смо се навикли. Предстоје нам 3. коло квалификација и тај последњи корак за улазак у групу фазу Лиге шампиона али ћемо о Французима размишљати када за то дође време - рекао је шеф стручног штаба црвено-белих Душко Николић.

Фото: Sa meca Vojvodina-Neftohimik/F. Bakic

Капитен Новосађана Давид Мехић задовољан је како је екипа изгледала против бугарске екипе, а каже да је на терену било теже него што то показује резултат.


Данас у Суботици

Неће имати времена одбојкаши Војводине НС семе за одмор, после успешно положеног испита у Европи, већ данас их очекује неугодно гостовање у Суботици где ће играти са екипом Спартака. Меч почиње у 19 часова и Новосађани желе победу која би их оставила у самом врху табеле.


- Најважније од свега је да смо испунили жеље и циљ и да смо ушли у 3. коло квалификација. Резуилтат од 3:0 делује лако и убедљиво, али није било тако на терену. Морали смо све време да држимо константно у игри, да не дозволимо падове као у неким претходним утакмицама и веома ми је драго што смо у томе успели. Прошле године играли смо са Тулузом, али ова година може да буде она права што се тиче наше екипе, а сигуран сам да ће нам у 3. колу квалификација добро доћи и то што смо за годину дана старији и искуснији и морам да кажем да сам оптимиста - рекао је Мехић.

Фото: Sa meca Vojvodina-Neftohimik/F. Bakic

Искусни Мирко Радевић, средњи блокер актуелног шампиона Србије, поново ће се показати на тлу Француске у којој је наступао три сезоне.

- Мислим да смо могли боље да одиграмо у неким ситуацијама против тима из Бургеса, али победи се свакако радујемо и проласку у наредну рунду. Припремали смо се за жесток темпо утакмица и сада нам то добрим враћа, јер играмо на свака два два или три дана, а између су путовања и помало одмора и тренинга. Мислим да имамо још резерве у нашој игри, али евидентно је да напредујемо константно и то је оно најбоље у читавој овој причи - истакао је Радевић.       

Фото: Sa meca Vojvodina-Neftohimik/F. Bakic

М. Ристић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести