Одбојкаши Србије почели припреме за Светско првенство у Италији и Бугарској

После малог одмора од националног дреса, најбољи одбојкаши Србије окупили су се у Београду и започели припреме за Светско првенство које ће се од 9. до 30. септембра играти у Италији и Бугарској.
okupljanjeodbojkasi
Фото: ОССРБ

Освајањем петог места у премијерном издању Лиге нација, “Орлови” су направили солидан увод у ново репрезентативно лето, а имаће довољно времена да се спреме за све оно што их очекује на најквалитетнијој светској смотри на којој имају највише амбиције.

Селектор Србије Никола Грбић обећао је на окупљању паклени рад у наредних 40 дана, како би се направила најбоља могућа игра која би нашем тиму омогућила једно од одличја.

„Лига нација је била пренапорна, ментално и физички па нам је период одмора добро дошао. Најважније је да су играчи залечили ситне повреде и да ће пуни елана приступити наредним обавезама. За почетак, биће неопходно да неке ствари променимо, а то се највише односи на доследност извршавања онога што је договорено. Конкурентни можемо да будемо само ако од првог до последњег тренинга будемо максимални и такви одемо на Светско првенство. У овом тренутку постоји четири-пет репрезентација које су боље од нас и то није тајна“, рекао је Грбић.

Грбић је рекао да се начин рада неће мењати и да он већ трећу сезону даје резултат.

Фото: ОССРБ


Две утакмице с Французима

Србија ће 1. и 2. септембра одиграти утакмице с Французима у Паризу, прву иза затворених врата, а другу, како је најављено, пред пуним трибинама. У зависности од плана и програма, постоји шанса да се договори још неколико пријатељских утакмица пре почетка Светског шампионата.


Фото: ОССРБ

„Све је мање-више познато, а битно је да се што пре прилагодимо условима играња на шампионату, радићемо три дана између пет и шест сати дневно, а онда имати дан паузе. Пробаћемо да што пре порадимо на свим оним ситуацијама које су биле проблематичне у Лиги нација, а после два мини-циклуса у Београду, селимо се на Пале где ћемо завршити припреме“, прича Грбић.

Један од најбољих светских играча свих времена затим је прокемтарисао амбиције за Светско првенство.

„Циљ је увек највиши и никада нећемо одсупити од њега, коликогод у овом тренуку био реалан. С обзиром какве играче имамо, мислим да је највиши циљ реалан, ако свако од њих пружи максимум. На неке ствари можемо да утичемо, то су наш сервис, напад, пријем, а на неке не можемо, то су сервис и напад ривала. После тога, резултат ће доћи сам по себи. Распон нашег пласмана може да буде од полуфинала на завршном турниру до испадања у другој рунди такмичења.“

Фото: ОССРБ

За нову репрезентивну акцију прикључио се тиму и немања Петрић који је пропустио Лигу нација.

„Повратак капитена Петрића ме веома радује, а имали смо и мале измене, Ћировић је добио предност у односу на Мијаиловића. Добро је што имамо све више играча у иностранству с веома битним улогама у својим тимовима“, закључио је Грбић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести