Одбојкаши Војводине 15. пут прваци државе: Лига шампиона поново у Новом Саду

Одбојкаши Војводине НС семе одбранили су титулу шампиона Србије, а 15. пут су највреднији домаћи пехар донели у своје трофејне витрине.
vosa titula3, ok vojvodina ajovanovic
Фото: ОК Војводина/Александар Јовановић

У финалној серији с Новом Пазаром Новосађани су славили 3:1 у победама, трећи триумф су остварили на гостовању и коначно прекинули низ пораза у граду крај Јошанице.

Утакмица одлуке можда није била најквалитетнија, пре свега због тежине и важности, али је била изузетно неизвесна и “на једну лопту”, што је то дало посебну чар, како присутнима, тако и онима који су утакмицу пратили путем малих екрана. Атмосфера у дворани је била  достојна финала у којој су црвено-бели још једном потврдили да су најбољи.

Фото: Неџад Османкач, фото: ОК Војводина/Александар Јовановић

Исплатио се Новосађанима велики труд који је уложен од почетка сезоне, инвестиција у појачања, стручни штаб и све оно што клуб великог имена мора да има. Поред прилично пођеднаког квалитета оба тима, пресдуила је дужа клупа новог-старог шампиона, а она је свакако најављивана као тас преваге.

Иако је увек све тимска заслуга, треба се осврнути на утакмице финалне серије. У првом сусрету, у Новом Саду, Давид Мехић и Виталиј Сухињин носили су Војводину, а у другом је Вучићевић с клупе унео преокрет и донео све неопходно да се удвостручи вођство. Трећи сусрет, у Новом Пазару, био је црвено-белима за заборав, нису се адаптирали на услове гостујућег терена, али је у четвртом тренер Неџад Османкач поново нашао добитну комбиацију. Увођење Мирана Кујунyића на место коректора све је преокренуло у корист новосадског тима после изгубљеног првог сета, он се сјајно уклопио у шампионски мозаик. Наравно, све поменуто не умањује допринос осталих играча, као ни чланова стручног штаба, јер су тимски дух и заједништво неизоставни чиниоци сваког успеха.

У сезони која је почела квалификацијама за Лигу шампиона, које су касније донеле умор и испадање из Купа Србије у полуфиналу, пехар намењен шампиону све је ставио на очекивано место. Друга везана титула, после дужег времена, обезбеђује наставак напретка црвено-белог колектива, који је већ најавио напад и на европских пехар у блиској будућности.

Неће се у овом трофејном клубу дуго славити нова титула, у Војводини НС семе већ се размишља о идућој сезони, потенцијалним појачањима, као и осталим сегментима који су неопходни да се постижу још бољи резултати и на међународној сцени.

Црвено-бела младост је постигла освајањем титуле велики успех, границе њених могућности за сада су још непознате, а поред пехара, који је остао тамо где му је место, иде и слоган “Лига шампиона поново у нашем граду”.

Марко  Ристић

Збиљић: Победила је одбојка

Фото: ОК Војводина/Александар Јовановић

Председник Војводине НС семе Драгољуб Збиљић честитао је играчима и струци на приказаном у финалу и захвалио се граду, спонзорима и навијачима.

„Пресрећан сам због 15. титуле шампиона, честитам играчима и стручном штабу на сјајној партији. Показали су како се бори за боје клуба и града Новог Сада. Захваљујем  се градоначелнику Милошу Вучевићу, спонзорима и нашим верним навијачима на великој подршци. Такође, честитке и нашим спортским ривалима из Новог Пазара на изуетној коректности, као и на свим спортским успесима које су остварили ове сезоне. Веома сам задовољан што је у Новом Пазару победила одбојка“, рекао је Збиљић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести