Одбојкаши Војводине дочекују Рибницу

Одбојкаши Војводине НС семе настављају у пакленом ритму одигравања утакмица.
Stevanovic i Todorovic u bloku
Фото: Стевановић и Тодоровић спремили блок за Краљевчане, фото: Ф. Бакић

У дуелу с Јединством оверили су пласман у полуфинале Купа Србије, а већ сутра очекује их осмо коло Суперлиге и сусрет с Рибницом од 18 часова, тренутно последњепласираним тимом на табели. Иако су се од Краљевчана очекивали нешто бољи резултати, они су у седам кола остварили свега победу.

Наравно, то не даје за право актуелном шампиону да се опусти, што истиче и шеф стручног штаба Неџад Османкач који се уз то нада и да ће здравствени билтен бити бољи.

„Рибница је увек неугодан противник, ове сезоне има млад тим, који чине и јуниорски репрезентативци. Верујем да Краљевчани могу боље, сада су им бодови неопходни и сигурно ће у Нови Сад доћи растерећени и мотивисани. И даље смо у пакленом ритму, тешко јесте, али играчи су сами бирали професију и свесни су да мора да се игра, а календар је такав - какав је. Имамо и здравствених проблема, али надам се да ћемо све ово да изгурамо како треба. Ко год изађе на терен мораће да пружи максимум“, истакао је Османкач.

Дужа клупа могла би да буде адут Новосађана, а један од оних који су искористили шансу је и млади Лазар Бајандић, који је у једном моменту у финишу меча против Пазовчана решио битне поене, како сервисом, тако и нападом.

„Не могу да причам о неком умору, јер нисам члан стартне поставе, али зато смо сви ту да ускочимо и помогнемо да екипа оствари добар резултат. Мислим да релативно има времена и за одмор, те да ћемо максимално ући у меч против Рибнице.“

М. Р.

У шеснаестини финала ЦЕВ Купа Воша иде у Украјину

У шеснаестини финала ЦЕВ Купа, Војводина ће играти с Баркомом из Лавова. Украјинци су били бољи у двомечу са израелским Макабијем, први меч су добили 3:1, а у Израелу су поражени 3:2, али им је то било довољно за пласман.

Први сусрет Барком – Војводина НС семе играће се у Лавову 6. децембра (19 часова), а реванш је у Новом Саду 20. децембра од 18 часова. 

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести