Одбојкаши Војводине НС семе дочекују крагујевачки Раднички

После два кола одбојкаши Војводине НС семе са исто толико победа и максималних шест бодова налазе се на врху табеле Суперлиге, а данас их очекује нови изазов, јер ће снаге одмерити с једном реновираном, оснаженом и искусном екипом Радничког из Крагујевца с којом ривалитет датира из последњих година минуле декаде.
Radisa Stevanovic
Фото: Радиша Стевановић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

„Раднички има заиста квалитетну екипу коју чине играчи с међународним искуством. Мислим да би Крагујевчани могли да буду и хит ове сезоне. Консолидовали су редове, средили финансије и честитам им пошто су, после неколико година посртања, вратили клуб на одређени ниво. Очекујем тешку утакмицу и сигуран сам да ћемо с њима играти важне дуеле ове сезоне. Сигурно ће доћи мотивисани, спремни да пруже максимум, али и ми смо показали да смо у успону. Наши млади играчи сазревају полако и зато верујем у њих. Очекујем максимално залагање и борбеност као у претходном колу“, истакао је шеф стручног штаба црвено-елих Неџад Османкач.

Средњи блокер Радиша Стевановић поникао је у Крагујевцу, а сада је један од важних играча Војводине.

„Респектујемо данашњег ривала, стварно су доста порадили на квалитету екипе и вратили играче који су некада били део шампионског тима. Имају и новог техничара, могуће је да ће им требати времена да се уиграју, али верујемо у наше вредности. Треба да пружимо максимум на терену и код куће забележимо нову победу“, поручио је он, а примач сервиса Давид Мехић додао:

„Знамо добро шта нас очекује, неке играче познајемо од раније, оформили су искусан и добар тим. Имали смо довољно времена да се одморимо и спремимо за овај меч, тако да очекујем озбиљан приступ, одговорну игру од почетка до краја.“

Спортски директор Никола Марић такође је похвалио залагање Крагујевчана, али је и изразио веру у добар резултат Новосађана.

„Прошли су тежак период, морали су да сачувају клуб и борили су се за то и групно и појединачно. Вратили су играче шампионске генерације, сезона им додуше није кренула најбоље, али то је тек почетак. Генерално, јако је важно добро играти и освојити велики број бодова. Очекује нас квалитетна утакмица, домаћини смо, наши првотимци показују помаке и мислим да на нашем терену треба да решавамо мечеве у своју корист. Оптимиста сам, због игре и квалитета рада, а овом приликом позивам навијаче да нас подрже.“

М. Ристић

Жал за Дабићем

Конференција за новинаре почела је минутом ћутања, због смрти легенде клуба Радована Дабића.

„Упућујем искрено саучешће његовој породици. Раша је био пре свега наш друг, оставио је велики траг, нанизао многе успехе и вечно ћемо га памтити“, поручио је с тугом тренер Османкач, а наставио Марић:

„За њега сам посебно везан јер је био један од играча који је из те млађе генерације почео први да игра са нама старијима 1979. године. Иако десет година млађи, брзо је постао члан прве поставе и један од стожера и нове екипе, од које је кренуло и једно ново трофејно доба Војводине. Пратили смо његово здравље, надали се, али судбина је таква. Напуштају нас многи прерано, они најбољи, а он је оставио дубок траг, освајао и као тренер и као играч.“

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести