Одбојкаши Војводине одолели Нишлијама: Новосађани без пораза у Суперлиги

Иако је нова првенствена победа малтене већ била уписана на конто одбојкаша Војводине, требало је у Нишу, на првом гостовању, одрадити посао на терену.
д
Фото: Ф. Бакић

Млада чета тренера Марка Наранчића преболела је све бољке у овом сусрету и задржала је максималан скор у три кола Суперлиге.  

Очекивали су Новосађани да ће домаћин на почетку бити најопаснији и тако се и десило. Зауставили су, међутим, налет Нишлија, спасивши три сет лопте и искористивши прву за 1:0. Лакше је Војводина повисила на 2:0 пошто је у завршници преломила сет серијом 5:0 (22:16), али се у трећој деоници „закувало“.

Домаћин је заиграо на све или ништа и то му се исплатило. Новосађани нису могли да дођу до праве игре, нису помогле ни измене и губили су 14:22. Успели су, међутим, да запрете, спасу четири сет лопте и приђу на два разлике (24:22) али је Нејић ставио тачку на овај сет – 2:1. Вратила се Воша на препознатљив ниво и диктиравши темпо у наставку добила је трећи сет, иако је могла од готовог да направи вересију.

Дошло је до опуштања у завршници када није искористила чак шест сет лопти дозволивши домаћину да се приближи на 24:21, али потом решила све у своју корист.

Војводини је ово први изгубљени сет у Суперлиги, док су Нишлије доживеле први пораз. Новосађани у понедељак путују на дуел ЦЕВ купа који играју са украјинским Житомиром у четвртак (26. октобар).

Ниш – Војводина 1:3 (26:28, 20:25, 25:22, 21:25)

НИШ: Хала Чаир, гледалаца: 150, судије: Јовић (Крагујевац), Баланџић (Београд).

НИШ: Јеремић (либеро), Ђорђевић (либеро), Ђокић 8, Миловановић, Костадиновић, Озокоје 8, Вуловић 3, Матић 7, Нејић 25, Шаровић, Раос, Унковић 6, Стојковић.

ВОЈВОДИНА: Ђогић (либеро), Лагунџин 6, Бајандић 9, Милановић 2, Негић (либеро), Рудић 10, Елезовић, Убипарип 16, Станковић 23, Кокеза, Кулпинац, Кисић, Дакић, Савовски 9.

Суперлига – треће коло

Ц. звезда – Борац (С) 3:0

Ниш – Војводина 1:3

Субота

Таково – Рибница (17)

Мл. радник – Јединство (СП) (18)

Партизан – Раднички (18)

Карађорђе – Спартак (С) (19)

 

К. Б. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести