Одбојкаши Војводине победили Партизан и одбранили титулу

Партизан – Војводина НС семе 2:3 (25:22, 19:25, 25:21, 17:25, 14:16)
1
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Пехар шампиона државе ни пету годину заредом неће мењати власника, одбојкаши Војводине НС семе наставили су доминацију савладавши Партизан у финалу плеј–офа и одбранили су титулу.

Показало се још једном да се најбоља одбојка игра у Српској Атини. Новосадски великан ризницу је обогатио 18. трофејом, најважнијим од три домаћа и сезону је завршио на најлепши начин, надоместивши губитак пехара у Купу. Екипа тренера Слободана Бошкана издејствовала је победу у гостима у најбитнијем тренутку, када је улог био и те како велик. Резултатом 3:1 у финалној серији Новосађани су савладали црно–беле, који су тријумфовали у другој утакмици на свом терену.

Ове сезоне Војводина је имала амбицију да одбрани сва три трофеја, али је поклекла у Купу. После тог неуспеха дошло је до промене на клупи шампиона, па је уместо Синише Гавранчића на место шефа стручног штаба сео Слободан Бошкан. Услед тих мањих турбуленција, Новосађани су одржали шампионски корак и домогли се места у борби за титулу.

Није Вошу красила добра игра ове сезоне на неугодним гостујућим теренима, што се показало и у полуфиналу против Радничког, а и у првом сусрету с Партизаном у хали Мастер. Овог пута, црвено–бели су успели да одоле налетима домаћина и у узбудљивом дуелу, какав и доликује борби за титулу, морали су да се надмећу први пут у серији у пет сетова.

Фото: Дневник/ Филип Бакић

Домаћин је бољу игру на почетку крунисао добијањем првог сета и то пошто је по уласку на терен на крају, искусни Бојан Јанић у дуелу један на један, два пута заредом изблокирао коректора Воше Благојевића. Новосађани су се у два наврата враћали из минуса. Губили су 15:20, када је Буша стао на сервис и са четири пројектила (три аса) уз серију 5–0 донео изједначење – 20:20. Благојевић је у два напада наговестио егал до краја, али је затим погрешио, да би га Јанић у завршници зауставио за 1:0.


Бошканов 12. трофеј 

Слободану Бошкану ово је дванаеста титула са Војводином. Некадашњи ас новосадског великана као играч је узео осам трофеја, у чувеном низу од девет узастопних, деведесетих година. Крајем 2017. преузео је функцију спортског директора и у тој улози три пута се радовао освајању најважнијег пехара. Синиша Гавранчић је ове сезоне довео Вошу до првог места на табели пред почетак плеј–офа, да би га у последњој утакмици лигашког дела заменио Бошкан, који је успешну каријеру обогатио и првом титулом као тренер.

– Честитам Партизану на одличној партији. Обе екипе су пружиле максимум и одлучивале су нијансе, што је и нормално када се играју овако тешке утакмице. Захвалио бих се Синиши Гавранчићу који је током сезоне водио Војводину, мени је преостало да извучем максимум из тима у завршници – рекао је Бошкан по освајању титуле.


Грешкама је Партизан погурао Вошу у наставку, која је заиграла доста смиреније, уз одличан сервис (9:12). Ривал је и даље био добар у пољу, читао је нападе гостију, а поене је ређао преко расположеног Пепића. Зато су црвено–бели, с друге стране, имали незаустављивог Перића. На убитачне сервисе Ковачевића, примач Воше је био нерешив проблем за Београђане, који су губили пет разлике (16:21) и изједначење у сетовима је било на помолу – 1:1.

Морали су Новосађани поново да јуре резултат у трећем сету. Перић је стао, Ковачевића је заменио Бајандић и губили су 18:14. Чинило се да се Перић разбудио на време, Благојевић је, такође, био на висини задатка, па се Воша вратила у игру (21:21). Даље, међутим, није могла. Везали су црно–бели четири поена, последња два била су асови Мариновића за 2:1 у сетовима.

Фото: Дневник/ Филип Бакић

Млади Бајандић је остао у игри и унео је додатну енергију у екипу Војводине, која је била у налету, диктирала је ритам и полако повећавала предност – 11:17. Партизан није могао да ухвати прикључак и Новосађани су дуел увели у пети, одлучујући сет. Има ова екипа Војводине искуства у игрању великих утакмица са огромним улогом, што је показала и на почетку тај–брејка када је повела 10:6.

Домаћин се није олако предао, додатно је закувао ситуацију, а грешком Перића стигао је до изједначења (11:11). Воша је повела 13:11, али ни ту прилику није искористила. Искупио се два пута Перић за пропуст, донео две меч лопте и грешком Партизана искоришћена је друга за пету титулу у низу.

 К. Бугарски

 

БЕОГРАД: Хала Мастер, без присуства публике, судије: Петровић, Поповић.

ПАРТИЗАН: Мандић, Арсеноски 4, Ла. Мариновић 12, Лекић 6, Копривица 12, Хузејровић, Јанковић 4, Сташевић (либеро 1), Младеновић (либеро 2), Цветковић 1, Петровић, Пепић 29, Лу. Мариновић, Јанић 6.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 10, Брборић (либеро 2), Чубрило, Бајандић 7, Ковачевић 5, Негић (либеро 1), Машуловић 15, Бошњак, Буша 3, Благојевић 16, Пришић, Тодоровић 2, Рудић, Перић 19.

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести